Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 05:15:20

Прокуратурою перевірено дотримання прав громадян затриманих, за адміністративні правопорушення

08.11.2013   09:13

З початку року органами прокуратури області проведено ряд перевірок додержання вимог законів про адміністративні правопорушення при адміністративному доставлянні,

затриманні громадян та відбуванні стягнення у  вигляді адміністративного арешту. На усунення виявлених порушень вжито низку заходів прокурорського впливу.
Зокрема за принципової позиції прокуратури у поточному році відновлено діяльність 21 кімнати для затриманих та доставлених чергових частин ОВС, які були закриті більше двох років. Загалом із 25 таких приміщень в області на даний час функціонують 24 — умови тримання у них відповідають вимогам законодавства.

Відновлено  діяльність чотирьох із семи ізоляторів тимчасового тримання, які були зупинені минулого року

За наполягання прокурора області, УМВС України в Чернігівській області вжито заходів щодо створення належних побутових умов в кімнатах для затриманих та доставлених чергових частин, спеціальних установах органів внутрішніх справ, забезпечення відповідних медико-санітарних умов у зазначених місцях тимчасового обмеження свободи громадян. Проведено інвентаризацію усіх без виключення камерних приміщень установ УМВС, розроблено відповідні графіки проведення ремонтних робіт, а відремонтовані приміщення введено в експлуатацію.

Всього у 2013 році на усунення порушень в діяльності ІТТ та КЗД міськрайпрокурорами внесено 45 документів прокурорського реагування за наслідками розгляду яких до відповідальності притягнуто понад 30 посадових осіб органів внутрішніх справ.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.