Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 07:36:13

Розвиток фізкультури і спорту на Чернігівщині

10.09.2013   11:14Агенцiя

У рамках чергового засідання прес-клубу «Ділове слово» 9 вересня 2013 року відбувся брифінг представників спортивних організацій області, присвячений питанням розвитку фізкультури та спорту на Чернігівщині.

Заступник директора – начальник управління з питань фізичної культури та спорту Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Ігор Григор’єв наголосив, що на виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» у Чернігівській області постійно вживаються заходи, спрямовані на залучення дітей до занять фізичною культурою та спортом задля забезпечення всебічного розвитку кожної дитини.

Зокрема, в області триває підготовка до реалізації проекту «Облаштування дитячих і спортивних майданчиків», завдяки якому Чернігівщина протягом 2013–2014 років отримає 148 дитячих і 54 спортивні майданчики.

На даний час в області функціонують 26 стадіонів, 420 спортзалів, 9 критих басейнів, 1155 спортивних майданчиків, 770 футбольних полів, 41 фізкультурно-оздоровчий центр, 8 лижних, 4 веслувальні та 1 кінно-спортивна база, 123 стрілецькі тири та 135 тренажерних залів.

Як зазначав Глава Держави у  Щорічному Посланні до Верховної  Ради України, у контексті забезпечення всебічного розвитку особистості учня посилюється роль позакласної та позашкільної роботи.

Так, для організації фізкультурно-оздоровчої та реабілітаційної роботи, розвитку спорту вищих досягнень у Чернігівській  області працюють 54 спортивні школи, які охоплюють 16,1 тис. учнів, 2 школи вищої спортивної майстерності, 3 центри фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», центр інвалідного спорту «Інваспорт», 2 бази олімпійської підготовки (з біатлону та важкої атлетики), 98 спортивних клубів, а також 56 громадських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості.

Різними видами спорту у школах, секціях, клубах систематично займаються 32,3 тис. осіб. Систематичними заняттями у  спортивних школах охоплено 14,8 % дітей  і учнівської молоді віком від 6 до 18 років, що є третім за величиною  показником серед областей України.

В області розвивається 75 видів  спорту, у тому числі 25 олімпійських.

Логічним кроком у  забезпеченні регіональному розвитку масового спорту, як наголошував Президент  України Віктор Янукович, може стати  створення постійно діючих обласних центрів олімпійської підготовки.

З 1 квітня 2013 року у Чернігові на учбово-спортивній базі СДЮШОР з лижного  спорту розпочав роботу Державний центр  олімпійської підготовки з біатлону.

На базі загальноосвітньої школи-інтернату  І-ІІІ ступенів ім. Ю. М. Коцюбинського відкрито відділення з біатлону спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи із зимових видів спорту.

З метою забезпечення підготовки на високому рівні провідних спортсменів області у Чернігові планується будівництво комплексного спортивного центру зі стрілецьким тиром та залою для ігрових видів спорту.

Головний спеціаліст обласного осередку Національного  олімпійського комітету України  Ніна Лемеш розповіла про роботу осередку, спрямовану на залучення  молоді до занять спортом та популяризацію здорового способу життя.

Так, щороку у школах і  спортивних закладах області проводиться  «Олімпійський тиждень» та «Олімпійський  урок», організовуються районні та області етапи Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей та юнацтва «Олімпійське лелеченя».

Начальник Чернігівського регіонального центру з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт»  Андрій Литвинець та директор Чернігівської  обласної дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів Олександр Пітель поінформували про розвиток фізкультурно-спортивного руху серед осіб з обмеженими фізичними можливостями на Чернігівщині. Завдяки відпрацьованій системі фізкультурної реабілітації та кропіткій роботі тренерів Чернігівщина отримала чимало відомих спортсменів-інвалідів, які беруть участь у чемпіонатах України, Європи та світу, Дефлімпійських та Параолімпійських іграх.

Про залучення учнівської молоді до спортивного виховання  розповів начальник відділу Чернігівського обласного відділення Комітету з  фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Денис Закружний.

Відповідаючи на запитання журналістів, Ігор Григор’єв зазначив, що державна підтримка спорту і достатнє фінансування дозволяє забезпечити участь чернігівських спортсменів у всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

На офіційних міжнародних змаганнях  серед дорослих, юніорів і юнаків спортсменами області з початку  року завойовано 70 медалей з 13 видів  спорту, з яких 31 — золота. Підготовлено 12 майстрів спорту України, 4 майстри  спорту України міжнародного класу та 143 кандидати у майстри спорту і першорозрядники.

7 провідних біатлоністів  області продовжують активну  підготовку до зимових 2014 року  Олімпійських та Параолімпійських  ігор у м. Сочі. Троє з них  (Андрій Дериземля, Сергій Семенов  та Артем Прима) включені до елітної групи спортсменів-олімпійців (претенденти на медалі).

Підбиваючи підсумки зустрічі, Ігор Григор’єв закликав представників ЗМІ долучитися до пропаганди здорового способу життя  і популяризації спортивного  руху серед населення.

Останні новини Чернігівщини

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

 Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району

Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району 16:39

Сьогодні близько 6:40 ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок вибуху двоє чоловіків зазнали поранень і були госпіталізовані.

На Чернігівщині поліцейські викрили учасника схеми, який за хабарі сприяв у визнанні ухилянтів непридатними до військової служби 16:37

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області повідомили фігуранту про підозру, а суд взяв його під варту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини