Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 19:33:18

Залучення дітей до занять фізичною культурою та спортом – пріоритетне завдання для влади

10.09.2013   07:35

«Президент України Віктор Янукович наголошує, що розвиток спорту, підтримка здорового способу життя та будівництво спортивної інфраструктури є одним із пріоритетів державної політики України.

Влада Чернігівщини докладатиме максимум зусиль до виконання завдань, поставлених Главою держави у рамках соціальних ініціатив "Діти-майбутнє України", зокрема, в частині популяризації в області здорового способу життя та залучення дітей до занять фізичною культурою та спортом», - про це зазначив в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика 9 вересня під час засідання робочої групи «Реформа гуманітарної сфери» Регіонального комітету з економічних реформ.

За його словами, в Україні всіма видами фізкультурно-оздоровчої роботи займається 2,7 млн. дітей у віці до 18 років. Кожен рік збільшується кількість клубів, розвивається мережа центрів фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх", відповідно збільшується кількість охоплених всіма видами фізкультурно-оздоровчої роботи.

На Чернігівщині всіма видами фізкультурно-оздоровчої роботи охоплено 19,7% дітей, причому 9,9% - у сільській місцевості. До регулярних занять у спортивних школах області залучено 15,8% учнівської молоді.

На переконання Юрія Музики, одним із шляхів залучення дітей до занять фізичною культурою є модернізація спортивних майданчиків. Активізація роботи у цьому напрямку дасть можливість не тільки оновити застарілі споруди, а й привертатиме увагу до занять фізкультурою якомога більшої кількості і дитячого і дорослого населення області.

Не менш важливим, на його думку, є проведення різного роду фізкультурно-масових змагань, а саме: «Олімпійське лелеченя", спортивно-масові заходи "Спортивна зима", місячник "Спорт для всіх – спільна турбота", спортивні заходи "Рух заради здоров’я", фестиваль "Мама, тато, я – спортивна сім’я", фізкультурно-оздоровчі заходи за місцем проживання та у місцях відпочинку населення "Олімпійське літо", масові спортивні заходи серед дошкільнят «Веселі старти», фестиваль "Козацькі розваги" тощо.

На завершення засідання, Юрій Музика дав доручення Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації спільно з управлінням освіти і науки облдержадміністрації до 01.10.2013 року підготувати пропозиції щодо посилення популяризації у регіоні здорового способу життя, залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом з метою всебічного розвитку кожної дитини.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини