Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 16 вересня, 21:55:46

Щоб вистояти, спортивна галузь потребує змін: Чернігівщину відвідав очільник Мінмолодьспорту

16.08.2024   11:13Агенцiя

Фізкультурно-спортивний й молодіжний актив Чернігівської області обговорював сьогодні нагальні питання розвитку галузі у прикордонному регіоні з т.в.о. Міністра молоді та спорту України Матвієм Бідним.

Участь у зустрічі взяли директор департаменту масового спорту та здоров'я нації Мінмолодьспорту Сергій Тимофєєв, директор Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Андрій Ребрина, представники органів місцевої влади, зокрема заступник голови Чернігівської ОДА Іван Ващенко та перша заступниця голови облради Ніна Лемеш.



Серед озвучених спортивною спільнотою проблем – неможливість виконати в наявних умовах вимоги зарахування учнів до школи вищої спортивної майстерності (одна з причин – переривання тренувань через постійні повітряні тривоги) та низька оплата праці тренерів.

    «Ми усвідомлюємо, що спорт фінансується по залишковому принципу. Все ж таки маємо непогані результати на цьогорічних Олімпійських іграх. Це стимулює рухатися вперед, це стимулює до змін, які допоможуть сформувати сильну спортивну галузь. Держава самостійно з цим не впорається – потрібна підтримка й розуміння на місцях, безпосередньо у громадах», – зазначив т.в.о. Міністра молоді та спорту України Матвій Бідний.

Аби спорт став масовим явище, галузь має базуватися на клубній системі та спроможних спортивних федераціях, переконаний Матвій Бідний. Спортивний клуб – це організація, яка отримуватиме підтримку з бюджету, але самостійно формуватиме керівний та тренерський склад. Головний принцип – гроші «ходитимуть» за дитиною. Мінмолодьспорту планує реалізувати ініціативу в одній громаді, а потім поширити по всій країні.

Урядовець акцентував, що головна мета законодавчих змін – не зламати систему, а вибудувати сильну спроможну вертикаль – від клубів до федерацій.

Зазначимо, що на сьогодні в області функціонують 41 спортивна школа (одна з них перебуває на тимчасовому простої, оскільки розташована у 40-кілометровій зоні від кордону з рф), дві школи вищої спортивної майстерності, дві бази олімпійської підготовки (з біатлону та важкої атлетики) та державний Центр олімпійської підготовки з біатлону. В спортивних школах області систематично займаються спортом 11,5 тис. осіб, працює майже пів тисячі тренерів-викладачів.

    «З початку року на чемпіонатах України та міжнародних змаганнях з різних видів спорту чернігівські спортсмени здобули понад 700 медалей, з яких майже 250 – «золоті». Втім такі результати маємо не «завдяки», а «попри»: попри зруйновані бази підготовки, яких в принципі й так не вистачало, попри постійні повітряні тривоги, які заважають повноцінно тренуватися, попри обмежене фінансування… Питань багато, на жаль, не всі вони можуть бути розв’язані. Щоб вистояти, маємо змінити підходи до роботи», – зауважив заступник голови Чернігівської ОДА Іван Ващенко.

У ході робочого візиту т.в.о. Міністра молоді та спорту оглянув два спортивні об’єкти, які вщент зруйнував ворог, – ДП «Олімпійський навчально-спортивний центр «Чернігів» та навчально-спортивну базу СДЮШОР з лижного спорту, а також руйнування у Чернігівському обласному молодіжному центрі. Принагідно зустрівся з представниками ветеранського простору «Серцевір».
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

У Прилуках поліцейські викрили чоловіка, який незаконно отримав лікарські наркотичні засоби на 500 тисяч гривень для подальшого збуту 11:50

Співробітники відділу кримінальної поліції встановили схему, за якою 34-річний місцевий мешканець систематично здобував «товар» для наркоторгівлі. Впродовж 2021-2023 років зловмисник отримав у медзакладах майже 500 блістерів обмежених в обігу таблеток метадону.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:47

Протягом минулої доби зареєстровано 79 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 4 дорожньо-транспортні пригоди та 74 пожежі. Внаслідок цих подій 5 осіб постраждали.

На Чернігівщині браконьєр за допомогою електроструму наловив 83 кг риби на понад 180 тис.грн 11:15

15 вересня 2024 року Чернігівським рибоохоронним патрулем під час проведення рибоохоронного рейду на водоймах Прилуцького району викрито грубе порушення Правил рибальства.

“Rock залежність” у філармонійному центрі 09:13

Зануритися в море енергії та драйву рок-концерту, де потужні гітарні рифи поєднуються з пристрасними звуками рояля, віолончелі, скрипки, запросили чернігівських глядачів учасники харківського проєкту “Rock залежність”.

Виключення з реєстру єдиного податку за порушення умов діяльності 09:07

Щодо анулювання реєстрації платника єдиного податку шляхом виключення з реєстру платників єдиного податку за рішенням контролюючого органу у разі не виконання обов’язку щодо виключення заборонених видів діяльності або переходу на сплату інших податків і зборів

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини