Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:04:25

1 вересня - цей день в Україні і світі

01.09.2022   09:52Агенцiя

ДЕНЬ 190 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 190 RUSSIAN AGRESSION

1 вересня стартує Всесвітній місяць поінформованості про хворобу Альцгеймера, в Україні – День знань. Традиційно цього дня розпочинається новий навчальний рік. У перший день осені у світі також відзначають День пам'яті початку Другої світової війни, День незалежності в Узбекистані, Польщі – День ветеранів, на Тайвані – День журналіста, в Японії – День запобігання стихійним лихам.

Цього дня, 1902 року, відбулася прем'єра першого у світі науково-фантастичного фільму "Подорож на Місяць", а 1985 - в Атлантичному океані знайшли уламки лайнера "Титанік".

Православна церква вшановує пам'ять трьох мучеників Газських — Тимофія, Агапія та Фекли.

День знань

1 вересня 2022 року стане найбільш складнішим для українських школярів за час незалежності України.

Навчальний рік розпочнеться в умовах воєнного стану, оголошеного в Україні після початку повномасштабного російського вторгнення, і весь навчальний процес буде підпорядкований логіці воєнного часу.

Уроки проходитимуть офлайн у відносно безпечних регіонах та за наявності у школах укриттів. Школярі Харкова, Дніпра, Миколаєва, Запоріжжя навчатимуться дистанційно.

Формат навчального процесу визначатиметься рішенням ВДА залежно від ситуації із безпекою у кожному конкретному населеному пункті. Це можуть бути як онлайн-уроки, так і змішаний режим (онлайн + дистанційно).

У новому навчальному році через військову агресію РФ зміниться програма деяких шкільних предметів, зокрема світової літератури, історії України та всесвітньої історії. На уроках "Захист України" дітям розповідатимуть про правила поведінки із вибухонебезпечними предметами, посилять патріотичне виховання.

Іменини: Андрій, Микола, Тимофій, Текла

 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.