Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 00:10:22

31 травня - цей день в Україні і світі

31.05.2022   08:12Агенцiя

31 травня – Всесвітній День без тютюну, День боротьби з розсіяним склерозом, Всесвітній день боротьби із соціальною нерівністю та Всесвітній день блондинок.

У Португалії відзначають День братів і сестер, а в ПАР – День Республіки.

Православні християни вшановують пам'ять мученика Феодота Анкірського та сім дів мучениць: Олександру, Текусу, Клавдію, Фаїну, Євфрасію, Матрону та Іулію.

Також, цього дня у різні роки відбулися події, які вплинули на перебіг світової історії.

Всесвітний день без тютюну

Всесвітній день без тютюну – один із міжнародних днів ООН, заснований за ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я. Відзначається щорічно 31 травня.

Проголошений на 42 сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я у 1988 році та є одним із семи днів, присвяченим різним проблемам здоров'я, що офіційно відзначаються ВООЗ для того, щоб привернути увагу людей до найважливіших проблем охорони здоров'я.

За даними ВООЗ, вживання нікотину – окрема найбільш значна причина смерті в усьому світі. Наразі смерть кожної десятої дорослої людини у світі пов'язана з наслідками тютюнопаління. Перебіг більш ніж двадцяти п'яти захворювань (серцево-судинних, легеневих та онкологічних) погіршується під впливом куріння.

Всесвітній день блондинок

Неофіційне свято, яке відзначають щороку 31 травня.

За однією з версій походження Дня блондинок, початок такому святу в 2001 році поклали в США біляві жінки-адвокати, над якими насміхалися колеги чоловіки і які подібним чином вирішили довести, що інтелектуальні здібності блондинок анітрохи не гірші, ніж у брюнеток, і що жінки ні в чому не поступаються чоловікам.

Іменини: Давид, Павло, Семен, Фаїна, Федот, Юлія, Андрій, Денис, Петро, Олександра, Клавдія

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.