Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:37:00

Цікаві факти про велосипед

17.05.2015   12:24Агенцiя

Велосипед - це екологічний транспортний засіб, який зручний та популярний серед чернігівців. Пропонуємо 20 цікавих фактів про цей транспорт, яких ви не знали.

1. Велосипед, який ми знаємо зараз, з двома колесами і традиційного розміру, з'явився в 1900 році.

2. У Нідерландах 99% населення мають велосипеди, а в США - всього 32%.

3. У світі всього близько мільярда велосипедів, це в два рази більше, ніж автомобілів і мотоциклів. З них 400 мільйонів велосипедів знайшли своїх господарів у Китаї. Щороку в світі випускається 50 мільйонів велосипедів і 20 мільйонів автомобілів і мотоциклів.

4. Шини, які наповнюються повітрям, з'явилися для велосипеда раніше, ніж для мотоциклів.

5. Світовий рекорд швидкості на велосипеді належить 50-ти річному мешканцю Данії Фреду Ромпелберг, і становить 268,831 км/год

6. Найдорожчий велосипед у світі - Damien Hirst «Butterfly» Trek Madone був проданий на аукціоні Sotheby's за 500 000 доларів. Для його оздоблення використовували крила сотень метеликів.

7. Під час їзди на велосипеді спалюється 600 калорій на годину.

8. У 1874 році відбувся перший Чемпіонат світу з велоспорту (трек) у Англії.

9. Жіночі велосипеди з низькою рамою - данина традиції. Низька рама робилася для того, щоб пані не бентежили джентльменів, задираючи ноги, оголюючи стегна і постаючи в невитонченої позах.

10. На велосипеді ми їдемо в три рази швидше, ніж коли йдемо пішки чи біжим. При цьому кількість енергії витрачається однакова.

11. Довжина найбільшого велосипеда-тандему - 20 метрів. На ньому могли б їхати одночасно 35 осіб.

12. Енергія витрачена велосипедистом на дистанції в 1037 кілометрів еквівалентна енергії, яка міститься в одному літрі бензину. При цьому велосипедисти економлять 238 мільйонів галонів бензину на рік.

13. На одне місце для паркування автомобіля можна припаркувати 20 велосипедів.

14. Перший транспортний засіб, що приводиться в рух енергією людини, було побудовано таким собі Джованні Фонтану в 1418 році.

15. Слово «велосипед», увійшло в побут у Франції в 1860-х роках.

16. Багаті англійці в 2,5 рази частіше їздять на велосипеді, ніж бідні. Бідняки надають перевагу громадському транспорту або автомобілю.

17. Прототип сучасного гірського велосипеда з'явився в 1977 році.

18. Якщо порахувати кількість деталей, з яких зроблений велосипед, то половина цієї кількості припадає на ланцюг.

19. У Китаї на один автомобіль припадає 250 велосипедів.

20. Американець Майкл Сікрест проїхав на велосипеді за добу 1217 миль.

Нагадаємо, що у Чернігові 24 травня буде проводитися велодень. Це вже сьомий велодень у нашому місті.

У 2014 році Чернігів став містом рекордсменом за кількістю велосипедистів, у номінації "Рухома фігура велосипеду створена з найбільшої кількості велосипедистів".

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини