Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 04:02:10

Смачні рецепти вихідного дня.

21.04.2013   12:16Агенцiя

Вже скоро будемо пекти, варити та смажити різноманітні страви до Великоніх свят. Сьогодні пропонуємо нашим господиням рецепт сирної заварної паски, яку ще називають царською, бо дуже смачна.

Сирна паска варена або "Царська паска"

Інгредієнти: (на пластикову пасочніцу піде десь полнорми)

1,5 кг сиру (щільного, добре отвісевшегося або навіть віджатого під невеликим пресом)
5 яєць
400 г масла
300 г сметани (не менше 20%)
350 г сухофруктів
1-1,5 ст цукру

Приготування:
Масло вийняти з холодильника, щоб воно розм’якшилися.
Всі сухофрукти і цукати, які планується використовувати довести до кондиції: промити, обшпарити окропом, нарізати і т.п. в залежності від продукту.
Сир протерти через сито, особливо якщо сир крупітчатим. Але я останнім часом купую для паски м’який сир – його не потрібно протирати, просто дати отвісеться небагато.

Збити яйця з цукром, додати вершкове масло, сметану, цукор і все добре перемішати міксером. Далі нам потрібна каструлька. Обсяг з урахуванням того, що сирна маса трохи збільшиться в розмірах. Закладаємо в каструлю сир і збиту масу – перемішуємо. Ставимо каструльку на маленький вогонь, озброюємося дерев’яною ложкою і починаємо помішувати. Стежимо, щоб не пригорає. Маса буде поступово розріджуватися, ставати однорідніше, трохи збільшуватися в об’ємі. Головне – не переварити.
Як тільки вам здасться, що маса починає подавати ознаки швидкого закипання – знімаємо з вогню.

Підготовлену форму (я ставлю на друшляк і вистилають потрійний марлею або нещільної тканиною) наповнити сирною масою поперемінно з сухофруктами (у мене вони таким чином не дуже осідають – із загальною масою я не перемішую). Після того як маса остигне, зібрати кінчики марлі, щоб вони накрили майбутнє дно паски, поставити в прохолодне місце під прес годин на 12.

http://gamessub.ru/?p=2973

До теми: 9 порад для вдалого приготування сирної паски

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини