Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 13:55:58

Підписана угода про партнерство між Черніговом та Вайт-Плейнс

25.01.2024   22:31Агенцiя

23 січня у форматі відеозв'язку в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та мер американського міста Вайт-Плейнс Томас Роуч підписали угоду про партнерство між містами. Над нею спільно працювали протягом кількох останніх місяців.


    — Чернігів та Вайт-Плейнс — офіційно міста-побратими. Вдячний цьому місту та його меру Томасу Роучу за підтримку і готовність нам допомогти. Спільно прагнемо розвивати ефективні економічні відносини та реалізовувати проєкти, що сприятимуть відбудові Чернігові, — говорить про нове партнерство в.о. міського голови Олександр Ломако.

Місто Вайт-Плейнс знаходиться у штаті Нью-Йорк і є потужним бізнес-центром, в якому зосереджені передові виробники та інвестиційні компанії. Загальна кількість населення, разом з приїжджими працівниками та гостями, може досягати 250 тис. осіб.

Нагадаємо, що 22 січня 2024 року також було підписано договір про співпрацю з французьким містом Сен-Дені. За останні два роки, починаючи з 24 лютого 2022-го, партнерами Чернігова стали: Жешув (Польша), Реймс (Франція), Аахен (Німеччина), Лаппеенранта (Фінляндія), Сен-Дені (Франція), Вайт-Плейнс (США).

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:05

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду, 2 пожежі, 1 випадок загибелі на водних об'єктах та 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1особа та 1 особа постраждала.

8 травня: цей день в Україні і світі

8 травня: цей день в Україні і світі 08:33

ДЕНЬ 805 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 805 RUSSIAN AGRESSION

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини