Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 17:57:09

Шістнадцята сесія обласної ради восьмого скликання: прийняті рішення

20.12.2023   09:20Агенцiя

Близько 40 питань розглянули сьогодні на пленарному засіданні шістнадцятої сесії обласної ради восьмого скликання.

До роботи долучився і начальник Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус.

    «Хочу подякувати за конструктивну взаємодію протягом цього року та спільне вирішення  важливих  для області питань», – звернувся до присутніх В’ячеслав Чаус.

Першим рішенням депутати затвердили звіт про виконання обласного бюджету за 9 місяців 2023 року.

Наступним – звільнили батьків (осіб, які їх замінюють) від плати за утримання 205 вихованців з 7 інтернатних закладів області. У числі звільнених від плати — родини з низьким прибутком, а також родини дітей учасників бойових дій та дітей, що мають статус внутрішньо переміщених осіб.

Депутатський корпус ухвалив рішення, які стосуються розпорядження комунальною власністю, затвердження технічної документації та розробки проєктів землеустрою, надання дозволів та інших нагальних тем. Зокрема, про передачу автобуса на баланс одній із військових частин та 163 кисневих концентраторів для лікарень, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з коронавірусною хворобою.

У числі кадрових питань, підтриманих у сесійній залі, — призначення Володимира Суховерського на посаду директора комунального закладу «Чернігівський фаховий музичний коледж ім. Л.М. Ревуцького» Чернігівської обласної ради, Ігоря Якименка – директором комунального закладу «Обласна дитячо-юнацька спортивна школа з зимових видів» Чернігівської обласної ради. Іншим рішенням звільнено із займаної посади Валентину Лисенко, виконуючу обов’язки директора комунального підприємства «Прилуцька міська друкарня» Чернігівської обласної ради, яке перебуває в стадії ліквідації.

Відгукнувшись на клопотання жителів села Іржавець Ічнянської громади, депутати прийняли рішення щодо створення ботанічної пам’ятки природи місцевого значення «Віковий дуб – красень Іржавця».

Далі – затвердили план роботи обласної ради на 2024 рік та ухвалили рішення про звіти депутатів за 2023 рік.

Були підтримані сесією запити депутатів Наталії Копиці, Віктора Кияновського, Юрія Музики, в яких порушені питання щодо вирішення логістичних проблем зерновиробників та експортерів Чернігівщини, а також здійснення ремонту дорожнього покриття.
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
за повідомленням Відділу  інформаційного забезпечення
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:57

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення та 2 пожежі.

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині 10:55

Більше половини виявлених порушень відшкодовано в ході ревізії Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині.

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру  в умисному вбивстві батька

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру в умисному вбивстві батька 10:40

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури погоджено повідомлення про підозру жительці м.Чернігова в умисному вбивстві свого батька (ч.1 ст.115 КК України).

Ексдепутата Чернігівської міської ради судитимуть за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон через систему "Шлях" 08:43

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексдепутата Чернігівської міської ради за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, повторно, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками 08:39

Загальна сума виплат – 470 тис. грн. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 7 травня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини