Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:16:52

Щотижнева нарада: зарядні станції від Меммінгена, ще одна Програма для підтримки постраждалих чернігівців та робота системи зовнішнього відеоспостереження

15.03.2023   12:18Агенцiя

Вівторок, 14 березня. Щотижнева загальноміська нарада під головуванням в. о. Чернігівського міського голови та начальників структурних підрозділів та комунальних підприємств ЧМР.

Нижче інформуємо про розглянуті під час засідання питання.

Ще одна міська програма підтримки чернігівців-власників пошкоджених квартир

У міській раді вивчатимуть юридичну та бюджетну можливість для розроблення ще однієї міської програми, спрямованої на підтримку власників приватних квартир.

Мова про ті багатоквартирні будинки, які після активних бойових дій були пошкоджені і їх протягом минулого року відновили за кошти бюджету Чернігівської міської територіальної громади, зокрема, закрили периметр та підвели всі розбиті комунікації. Внутрішній ремонт осель (за кошти міста) не проводився, так як зобов'язання з компенсації за пошкоджене приватне нерухоме майно взяла на себе держава, а також через відсутність необхідної суми у казні міста.

Таких квартир, значно пошкоджених, за словами заступника начальника управління ЖКГ ЧМР Євгенія Дейнека у місті близько 600.

Після відновлення всіх комунікацій власники почали отримувати платіжки за комунальні послуги, хоча можуть не проживати там, в тому числі, через відсутність ремонту. Тому у міській раді вивчать можливість виділення коштів для повної чи часткової компенсації їх за комунальні послуги на певний період.

    — Я думаю, це питання потрібно вивчити і зважено до нього підійти, щоб ми за ці квартири компенсували повністю чи частково затрати на комунальні послуги. Особливо, коли люди там не живуть, — зазначив Олександр Ломако.  

Аварійно-відновлювальні роботи системи зовнішнього відеоспостереження

У Чернігові до 24 лютого 2022 року працювало 426 зовнішніх камер відеонагляду "Безпечно місто". Під час активних бойових дій система було пошкоджена, або ж місцями взагалі зруйнована.

Зараз у місті відновлено роботу 382 камер, доступ до них має, в тому числі, і Національна поліція. А також проводиться тендерна процедура для виконання аварійно-відновлювальних робіт на п'яти ділянках, аби й за ними врешті був відеонагляд.

    — Залишилось п'ять ділянок, які повністю знищені, це в’їзди в місто, де велися активні бойові дії. Наразі ми проводимо тендерні процедури для виконання відповідних аварійно-відновлювальних робіт, — повідомив заступник начальника управління ЖКГ ЧМР Євгеній Дейнеко.

    — Я спілкувався з військовою адміністрацією з цього питання. Вони бачать це пріоритетним питанням. Тому, прохання: якщо для безпеки міста це пріоритетне питання, то відпрацювати його максимально в швидкі терміни і якщо буде необхідність продовжувати за якимось адресами, то будемо реагувати, — зазначив в.о. міського голови.

Зарядні станції для Чернігова від німецького міста-побратима

Чернігів отримав від німецького міста-побратима Меммінгена 60 комплектів зарядних станцій, кожна ємністю 140 ампер/годину, а також в комплекті сонячні панелі для їх підзарядки. Про це повідомив під час наради начальник КП "Міськсвітло" Дмитро Хажевскас.

За дорученням в.о. міського голови станції мають взяти на баланс міста і прийняти рішення про їх розподілення, попередньо, між закладами освіти та медицини, а також комунальними підприємствами.

Також начальник КП "Міськсвітло" проінформував про виконання ремонтних робіт із відновлення роботи вуличного освітлення у місті.

    — Ми йдемо відповідно до нашого плану. На ЗАЗі вже провели відновлювальні роботи і включили там освітлення.  А також на інших ділянках плануємо, як  і казали раніше, до кінця цього тижня завершити найбільш проблемні питання, — говорить Хажевскас.

    400-річчя отримання Черніговом Магдебурзького права

Управління культури та туризму ЧМР готує низку заходів з нагоди отримання Черніговом у 1623 році Магдебурзького права. Це будуть просвітницькі заходи, спрямовані на популяризацію цієї події в історії нашого міста.  

Зокрема, передбачене проведення медійної кампанії «Чернігів — Магдебурзьке право — 400 років», на базі Навчально-наукового інституту історії та соціогуманітарних дисциплін ім. О. М. Лазаревського — наукової конференції. У музеях, бібліотеках, інших закладах культури будуть організовані тематичні експозиції та заходи, у школах — уроків на тему «400 років місцевому самоврядуванню» тощо.

    — 27 березня 1623 року Чернігів отримав Магдебурзьке право. Я вважаю, що це важлива дата для міста та містян. Без масових вуличних заходів, концертів, але певні заходи мають відбутися, — зазначив Олександр Ломако.  

    — Кількість заходів велика, починаючи від виставок і закінчуючи уроками в школах. І ми будемо видавати збірник наукових статей з цього приводу.  Тому, я думаю, весь цей комплекс заходів спрацює на те, що інформація про Магдебурзьке право міста Чернігова, право на самоврядування, була доведена до містян, — говорить начальник управління культури та туризму ЧМР Олександр Шевчук.  

Також Олександр Ломако нагадав про своє доручення вже зараз працювати над розробленням концепції Музею міста, а в його межах і Музею стійкості.

Комунальники готуються до великого прибирання та висадки дерев

Вкотре Олександр Ломако звернув увагу на те, що місто мають підготувати до весняно-літнього сезону, зокрема, виконати прибирання та висадити дерева.

    — Чернігів завжди славився своєї чистотою і так має бути й надалі. Ми навіть під час активних бойових дій вивозили сміття, аби не допустити екологічної катастрофи, та висаджували квіти в очікуванні Перемоги. Маємо й надалі робити все, аби Чернігів таким і залишався, — сказав в.о. міського голови.

    Комунікація між ЖЕКами та мешканцями

І окремо Ломако звернувся до начальників ЖЕКів, аби вони комунікували з людьми, що також є частиною їх роботи. Зокрема, є відповідні звернення від мешканців Пухова та Доценка стосовно спілкування з начальником їх управляючої компанії.

    — До мене приходили мешканці з вулиць Доценка та Пухова з наріканням на проблеми в особистому спілкуванні з керівником. Передайте йому, що його функції не тільки у виконанні своїх обов’язків як керівника комунального підприємства, а й комунікації з мешканцями. Якщо люди вже потрапили до нього з якимись питаннями, то поводити себе зверхньо і не відповідати на ці питання — неприпустимо взагалі. Це всіх стосується, — сказав Ломако.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини