Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:27:18

У Чернігові з’ясовували причину відмови РФ визнати Голодомор геноцидом

03.12.2021   07:31Агенцiя

«Чому Російська Федерація категорично заперечує, що Голодомор 1932-1933 років в Україні – геноцид?», — під такою назвою напередодні Дня пам’яті жертв голодоморів в Україні в Чернігівському обласному молодіжному центрі проведено онлайн-гутірку.

"Чому ви говорите саме про Російську Федерацію, а не просто про Росію, коли обговорюємо тему її ставлення до Голодомору 1932-1933 років в Україні?  Ми з вами почали цю дискусію ще до початку гутірки. Чому РФ так категорично заперечують геноцидний характер Голодомору?», —звернулася Ірина Симонова, модератор, директорка Чернігівського обласного молодіжного центру до співробітників Північно-Східного міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам’яті.

«Тому що країну офіційно представляє саме держава — Російська Федерація. В самій країні серед людей є різні точки зору, але офіційна позиція є обов’язковою. Голодомор — акт геноциду Українського народу як наслідок зумисних дій тоталітарного комуністичного режиму, спрямованих на масове знищення частини українського народу. Ця оцінка закріплена в Законі України «Про Голодомор 1932-1933 років в Україні» від 26 листопада 2006 року та Постанові Апеляційного суду Києва від 13 січня 2010 року. Вона повністю відповідає Конвенції від 9 грудня 1948 року про запобігання злочину геноциду та покарання за нього як цілеспрямований акт масового знищення людей. Якраз РФ категорично не бажає визнавати, що це був геноцид», — повідомив Сергій БУТКО.

«Комуністичний тоталітарний режим проводив російську імперіалістичну політику з метою перетворення української нації на слухняних рабів. Саме з цією метою одним із його найбільших злочинів світового рівня став Голодомор-геноцид 1932-1933 років. Ціна — близько 4 мільйонів вбитих спеціально і дуже продумано організованим голодом», — наголосив Сергій ГОРОБЕЦЬ.

«Коли Україна на державному рівні дала оцінку цьому злочину як геноциду в 2006 році, то Російська Федерація категорично виступила проти. Бо вона оголосила себе єдиним спадкоємцем СРСР, ставить за мету знову підкорити Україну. Іншим словами, РФ проводить політику російського імперіалізму. Заперечує злочин світового рівня своїх попередників, а зараз творить нові злочини, коли з 2014 року здійснює агресію проти нашої держави. Єдиний захист від таких злочинів і катастроф – власна міцна незалежна і демократична держава та потужна армія», — підкреслили представники Українського інституту національної пам’яті.

Організатори заходу: Чернігівський обласний молодіжний центр і чернігівське представництво Північно-Східного міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам’яті.

 

 

Сергій ЧЕРНЯКОВ, Чернігів

Останні новини Чернігівщини

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини