Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:56:51

У Чернігівській ОДА розказали про велике будівництво, кілометри доріг, допомогу бізнесу та плани

06.07.2020   13:31Агенцiя

3 липня голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко разом із заступниками Віталієм Загайним, Олександром Савченком та Андрієм Подорваном провели пресконференцію, присвячену підсумкам роботи ОДА за червень та планам на найближчий місяць.

Варто зазначити, що Чернігівщина одна з перших областей, де проведена робота по страхуванню медичних працівників, які безпосередньо надають медичну допомогу хворим на Covid-19. Укладено договір про страхування: 285 медичних працівників закладів охорони здоров’я першої ланки та 343 медичних працівників бригад екстреної медичної допомоги.

Вперше Чернігівщину в червні відвідав Президент України Володимир Зеленський. Чернігівська ОДА звернулася до Президента та Прем'єр-міністра з проханням захистити права вітчизняних виробників, зокрема, компанію «Слов’янські шпалери – КФТП».

Підприємство є бюджетоутворюючим в області, однак мало проблему, яка ускладнювала його роботу. Це можливе введення спецмита на ввезення полівінілхлориду, що використовується в виробництві шпалер. У зв’язку з підвищенням митних ставок на імпортну сировину, загроза втрати рентабельності виникла не лише у Корюківської фабрики, але й у великої кількості промислових підприємств області та України в цілому.

Під час наради Володимир Зеленський зв’язався з міністром розвитку економіки Ігорем Петрашком і дав доручення розібратись з проблемою. За словами генерального директора «Слов’янські шпалери – КФТП» Віктора Мурая – проблема вже вирішена – днями підприємство вже розмитнило перший вантаж  без сплати спецмита.

Позитивні зрушення відчують не тільки виробники шпалер. Це також стосується і харчової галузі. Наприклад, чернігівського пивзаводу «AB InBev Efes». Завдяки допомозі Президента вдалося уникнути проблемних моментів, що дозволить вітчизняним товаровиробникам надалі стабільно працювати та розвиватися.

 

Програма “Велике будівництво” – це не тільки важливі соціальні об’єкти, а й робочі місця. Безпосередньо будівництво тягне за собою десятки інших супутніх галузей. Це також відрахування від підрядних організацій у місцеві бюджети.

В рамках програми у 2020 році по Чернігівській області планується завершити будівництво та реконструкцію 5 шкіл, 5 садочків та 5 спортивних об’єктів.
На реалізацію проєктів планується залучити кошти в сумі 106,6 млн грн (а саме: 5 шкіл на суму 67,9 млн грн, 5 садочків – 14,4 млн грн та 5 стадіонів – 24,3 млн грн).

- Особисто відвідав усі об’єкти «Великого будівництва», щоб проінспектувати хід робіт. В останні тижні відбулись робочі поїздки у Журавську ЗОШ, Прилуцьку гімназію, Носівську школу, ознайомився із процесом реконструкції дитячих садків у Сосниці, Мені, Бобровиці та Ніжині, оглянув на місці ситуацію на стадіоні у Сосниці, - поінформував голова Чернігівської ОДА.

Також в рамках національної програми «Велике будівництво» реалізується  проєкт з модернізації приймальних відділень у дев’яти лікарнях, які визначені опорними.

- У визначених закладах охорони здоров’я облаштують приймальні відділення та обладнають їх сучасним обладнанням. Зараз лікарні знаходяться на фінішній прямій перед стартом будівництва. Усі вони вчасно підготували проєктно-кошторисну документацію та пройшли експертизу. Завдяки спільним скоординованим діям, наша область серед лідерів у готовності до реалізації цього масштабного проєкту. Вартість проєкту 104,3 млн гривень, - зазначив Андрій Прокопенко.

Цього року почалося масштабне відновлення доріг та транспортної інфраструктури Чернігівщини. Та одночасно з їх ремонтом виникло питання їх збереження. Зокрема, виділили кошти на встановлення габаритно-вагового контролю.

У рамках програми “Велике будівництво” передбачена реалізація 61 проєкту ремонтних робіт на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах. Роботи на суму 591 мільйон гривень фінансуються коштом державного дорожнього фонду. Загальна протяжність запланованих до ремонту ділянок - близько 126 кілометрів.

- Наразі вже завершили ремонтні роботи на 6 об’єктах, – повідомив голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко.

Крім того запланований ремонт 196 км доріг загальнонаціонального значення на 8 ділянках. З них 38,2 км - це капітальний ремонт дороги М-01 від межі Чернігівської області до Кіптів.

 
 

Пріоритетним напрямком є екологія та збереження довкілля. Чернігівщина - лідер в Україні за кількістю об’єктів природно-заповідного фонду. В травні цього року за ініціативою ОДА він поповнився ще п’ятьма об’єктами, а саме ландшафтний заказник “Засенкове” у Прилуцькому районі, орнітологічний заказник “Кулик” у Козелецькому районі та три у Ріпкинському районі: гідрологічний заказник “Верхній Болгач”, ботанічні пам’ятники природи “Лизунові дуби” і “Бурковинщинський дуб”.

Чернігівщина є привабливою і з точки зору туризму. Чернігівська ОДА вже готує ряд туристичних промо-кампаній. Туризм це і робочі місця, і наповнення бюджету, і розвиток локального бізнесу.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини