Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:09:52

Спірні питання щодо будівництва мають враховувати інтереси містян і вирішуватись шляхом діалогу

28.08.2018   14:13

Минулого тижня під час сесії Чернігівської міської ради до Владислава Атрошенка звернулись жителі багатоповерхівки по вул.Рокоссовського, 2. На їх думку, забудовник, який зводить будинок на розі вул.Шевченка – Рокоссовського, облаштовує допоміжні об’єкти інфраструктури на території, що належить їх кооперативному будинку.

Як і обіцяв міський голова, зустріч представників жителів та забудовника, відповідних служб та управлінь Чернігівської міської ради, відбулась у понеділок, 27 серпня.

Представники забудовника пояснили, що наступна черга будівництва, а також стоянки для авто, які тут облаштують, не вийдуть за межі ділянки, яка відведена для будівництва. Втім жителі стверджують: новий будинок обнесуть парканом, займуть їх стоянку для авто, чим фактично створять незручності для заїзду транспорту, швидкої.

Щодо спірної території, яка у свій час використовувалася для обслуговування будинку по вул. Рокоссовського, 2 і яка кілька років тому була включена до меж ділянки, відведеної для новобудови, то вирішено в подальшому уточнити її межі. І, за пропозицією чернігівського міського голови, спробувати розділити її. У такому випадку, жителі будинку мають усвідомити: за цю землю доведеться сплачувати земельний податок.

Одночасно на вимогу міського голови, проектант та забудовник спільно з жителями мають виробити спільний план для благоустрою спірних територій і представити візуалізацію варіантів цього рішення.

За два тижні - орієнтовно 10 вересня - відбудеться наступна зустріч, до якої жителі та забудовник за участі міських служб, мають виробити спільні рішення та пропозиції.

«Тут немає ніякого конфлікту. Обидвом сторонам потрібно просто більше спілкуватись, шукаючи спільне рішення», - наголошує Владислав Атрошенко.

Що стосується тимчасових споруд, які задіяні в будівництві і які розташовуються на прибудинкових територіях сусідньої багатоповерхівки, то їх приберуть після завершення робіт. А щодо розміщення об’єктів інфраструктури для подальшого обслуговування будинку, то для їх розміщення потрібно шукати спільне рішення.

«Вимагаю від забудовників проявляти більшу повагу до міста. Вже на етапі проектування будівництва планувати і будинки, і допоміжну інфраструктуру так, щоб не заважати жителям сусідніх будинків і не створювати незручності для руху транспорту. З іншого боку, Чернігів повинен і буде розбудовуватися, розвиватись. А будь-яке будівництво – це незручності. І це теж потрібно розуміти», - вважає Владислав Атрошенко,

 
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини