Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:31:03

День Героїв Небесної Сотні

20.02.2018   09:56Агенцiя

Їх назвали Небесною Сотнею — українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Беззбройні, вони вступили в один з перших боїв за незалежність рідної країни, гинули за її честь і волю.

З подвигу Героїв Небесної Сотні почався відлік новітньої історії України. Війна, яка триватиме не один рік, забере на небеса ще не одну сотню героїв. Кращим дочкам і синам України доводиться зі зброєю в руках відстоювати суверенітет своєї держави.

На Майдан вони прийшли кожен своїм шляхом з усієї України, з усіх куточків нашої соборної держави. Вони були різні за віком, освітою, життєвим досвідом. Але всі разом являли собою українське суспільство, в його єдності і різноманітності.

Серед тих, хто вийшов на захист свободи та демократії й загинув у лютневі дні 2014-го, троє наших земляків. Це Василь Прохорський з Бахмаччини, Андрій Мовчан, мама якого проживає в Ріпкинському районі, та Віктор Орленко з Талалаївки Ніжинського району. Віктор боровся за життя до останнього, але тяжкі поранення здолали його і 3 червня 2015 року він приєднався до своїх побратимів-героїв.

Сьогодні Революцію Гідності продовжують громадяни України із загостреним відчуттям патріотизму. Бійці Збройних Сил України, Нацгвардійці та добровольці — на передовій, фахівці української оборонної галузі — куючи перемогу в наукових установах та на підприємствах. Революцію продовжує громадянське суспільство.

18 лютого, під час відкриття виставки, присвяченої учасникам Революції Гідності – творчим особистостям «Переведи мене через Майдан», Президент України Петро Порошенко підкреслив, що чотири роки тому сталися події, які назавжди змінили життя України. «Мирний протест громадян тодішня влада перетворила на криваву розправу. Кажуть, що час загоює рани. Так не сталося. Час не притупив біль. Час не заспокоїв душу. Глибокий смуток через втрати все ще переповнює серця кожного з нас», — зазначив Президент.

Ми повинні добитися справедливого суду для тих, хто винен у смертях, каліцтвах та інших злочинах проти українського народу. Але гуртуватися маємо не довкола ненависті, а довкола любові. Такою має стати побудова нової держави, тієї, котру бачили у своїх мріях загиблі герої і за котру вони віддали життя.

Герої не вмирають!


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини