Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:32:02

Розглядались питання стану аварійності будинків та організації ліквідації НС

28.12.2016   08:34Агенцiя

Під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Сергія Сергієнка відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На засіданні розглядалися питання стану аварійності будинків на території області та організації ліквідації надзвичайних ситуацій.
Сергій Сергієнко наголосив, що зважаючи на останні події, а саме руйнування частини зовнішньої стіни та плит перекриття (з четвертого по перший поверх включно) гуртожтку в м.Чернігові по вул. Попудренка, 16,  питання стану аварійності будинків в області є надзвичайно важливим та перебуває на особливому контролі обласної державної адміністрації.

З інформацією про стан аварійних будинків на території області виступив директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Юрій Євтушенко.

В своїй доповіді Юрій Євтушенко зазначив, що житловий фонд області налічує більше 391 тис. житлових будинків загальною площею понад 29,6 млн.м2.  Житловий фонд комунальної власності займає 1,2%, державної – 0,2%, решта  98,6% - приватний житловий фонд.

У процесі багаторічної експлуатації конструктивні елементи й інженерне устаткування під впливом фізико-механічних і хімічних факторів постійно зношуються; знижуються їхні механічні, експлуатаційні якості, з’являються різні несправності. Все це призводить до втрати їхньої первісної вартості. Критерієм оцінки технічного стану будинку в цілому і його конструктивних елементів та інженерного устаткування є фізичний знос.

За інформацією Головного управління статистики у Чернігівській області із загальної кількості житла до категорії ветхого віднесено 1405 будинків загальною площею 70,5 тис.м2. Кількість аварійних житлових будинків становить 475 одиниць загальною площею 22,4 тис. м2. У них зареєстровано відповідно 963 та 236 мешканців.

Наявний житловий фонд потребує проведення значних обсягів робіт з його ремонту та реконструкції. Більша частина житлового фонду області перебуває у незадовільному технічному стані через недостатнє фінансування заходів щодо його утримання; зберігається тенденція передчасного старіння житлового фонду, яке зумовлене  несвоєчасним проведенням капітальних ремонтів.

Для підтримки належного технічного стану житлових будинків станом на сьогодні. виконано робіт з капітального ремонту  на суму 2,7 млн грн, що у порівнянні з відповідним періодом минулого року менше на 8,9 млн грн (11,6 млн грн.), поточного ремонту -  на 7,3 млн  грн, що у порівнянні з  2015 роком  менше на 1 млн гривень (8,3 млн грн).

Щодо організації ліквідації надзвичайних ситуацій виступив  директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації Сергій Болдирев.

Несвоєчасне, або не проведення в повному обсязі превентивних заходів з підготовки до оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації може призвести до порушення нормальної життєдіяльності населення, загибелі і травмування людей та значних матеріальних збитків і втрат.

Усі завдання з ліквідації надзвичайної ситуації виконуються по черзі у максимально короткі терміни. У першу чергу вирішуються завдання щодо термінового захисту населення, запобігання розвитку чи зменшенню впливу надзвичайної ситуації і завдання з підготовки та виконання рятувальних та інших невідкладних робіт.

За підсумками засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій були визначені завдання місцевим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам щодо виконання чинного законодавства у сфері цивільного захисту.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини