Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:47:17

7-а сесія 7-го скликання прийняла більше 70-ти рішень, схваливши звіт голови обласної ради та затвердивши бюджет області на 2017 рік

21.12.2016   08:02Агенцiя

20 грудня відбулося засідання сьомої сесії обласної ради сьомого скликання, яке провів її голова Ігор Вдовенко.

Розпочалося пленарне засідання хвилиною мовчання, якою присутні вшанували пам'ять загиблих героїв на Світлодарській дузі. Керівники області вручили орден «За мужність» III-го ступеню Тамарі Мельник, матері старшого солдата Віктор Мельника із села Світличне Варвинського району, який загинув біля села Зайцеве Донецької області. Указом Президента України від 25 листопада 2016 року № 522 за проявлені мужність і героїзм наш земляк посмертно удостоєний нагороди.

Затвердивши порядок денний та часовий регламент сесії, депутати перейшли до обговорення і прийняття рішень.

Спочатку вони заслухали звіт голови обласної ради за період з листопада 2015 року по грудень поточного року, у якому керівник окреслив напрямки роботи представницького органу Чернігівщині, що були спрямовані на прийняття низки важливих рішень, відпрацювання дієвих механізмів реалізації галузевих програм розвитку Придесення, а також на пошук ефективних напрямів соціально-економічного, культурно-духовного розвитку регіону, проведення децентралізації та реформування органів місцевого самоврядування.

Заслухавши звіт, депутати прийняли його як рішення ради. З тезами звітної доповіді можна ознайомитися на веб-сайті обласної ради та у газеті «Деснянська правда».

Потім прокурор області Володимир Комашко презентував учасникам засідання інформацію про результати діяльності відомства упродовж 2016 року, яку депутати взяли до відома.

Продовжилася пленарна робота сьомої сесії розглядом обласного бюджету на 2017 рік. Своїм рішенням народні обранці визначили на наступний рік доходи обласного бюджету у сумі 4 986 258,1 тис. грн, у тому числі доходи загального фонду обласного бюджету 4 875 825,9 тис. грн, доходи спеціального фонду обласного бюджету 110 432,2 тис. грн. Видатки обласного бюджету затверджені у сумі 4 983 314,7 тис. грн, у тому числі видатки загального фонду обласного бюджету 4 859 663,9 тис. грн, видатки спеціального фонду обласного бюджету 123 650,8 тис. грн.

Представляючи головний фінансовий документ Чернігівщини, директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Валерій Дудко наголосив, що як і передбачається проектом держбюджету на 2017 рік, у видатках обласного бюджету враховано запровадження розміру мінімальної заробітної плати з 1 січня наступного року в сумі 3 200 грн на місяць, встановлення розміру посадового окладу працівника I тарифного розряду ЄТС з 1 січня 2017 року в сумі 1600 гривень.

Наступним депутати схвалили звіт про виконання обласного бюджету і витрачання коштів резервного фонду обласного бюджету за 9 місяців 2016 року. Цим рішенням затверджено доходи у сумі 2 756 275,7 тис. грн, у тому числі по доходах загального фонду у сумі 2 645 907,1 тис. грн та по доходах спеціального фонду у сумі 110 368,6 тис. грн. Видатки прийнято у сумі 2 710 004,4 тис. грн, у тому числі по видатках загального фонду у сумі 2 559 506,3 тис. грн та по видатках спеціального фонду у сумі 150 498,1 тис. грн. Витрачання коштів резервного фонду обласного бюджету за 9 місяців 2016 року схвалено у сумі 185,246 тис. грн.

Далі народні обранці прийняли низку галузевих програм. З метою забезпечення комплексного соціально-економічного розвитку області, підвищення ефективності використання економічного потенціалу та функціонування соціальної сфери для покращення якості життя населення рішенням ради ухвалено Програму економічного і соціального розвитку області на 2017 рік. В основу цього документу покладені основні положення Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року, Стратегії сталого розвитку області до 2020 року, а також Глобальні цілі сталого розвитку до 2030 року, визначені ООН.

Заступник директора Департаменту економічного розвитку Світлана Полтарацька представила основні розділи обласної Програми розвитку малого і середнього підприємництва на 2017-2020 роки. Головною метою її є створення сприятливих умов для розвитку малого і середнього бізнесу, його адаптація до роботи в умовах нових стандартів та конкуренції відповідно до вимог Угоди про асоціацію з ЄС, підвищення економічних показників регіону, забезпечення зайнятості населення, спрямування дій місцевих органів влади, суб'єктів малого і середнього бізнесу, громадських організацій підприємців, їх об'єднань на розв'язання актуальних проблем у сфері підприємництва.

На реалізацію намічених заходів програми необхідно 23380 тис. грн, зокрема для фінансування у наступному році в обласному бюджеті передбачені видатки у розмірі 4750 тис. грн.

Погодивши цей документ, депутати одноголосно прийняли рішенні «Про внесення змін до обласної Програми підтримки індивідуального житлового будівництва та розвитку особистого селянського господарства «Власний дім» на 2016 – 2020 роки та проекту перспективного плану формування територій громад Чернігівської області. Підтримка останнього рішення дозволить привести межі об'єднаних територіальних громад у відповідність до меж, визначених перспективним планом формування територій громад області, та дасть можливість ОТГ перейти на прямі міжбюджетні відносини з Державним бюджетом.

Рішенням ради прийнято «Програму покращення матеріально-технічного забезпечення військових частин та правоохоронних органів, які беруть участь в антитерористичній операції та дислокуються на території Чернігівської області, на 2017 рік». Цим документом передбачається закупівля обладнання, будівельних матеріалів, запасних частин та комплектуючих для автомобільної техніки, організація надання послуг з транспортних перевезень військовозобов'язаних, військовослужбовців, співробітників правоохоронних органів до військових частин, зони проведення антитерористичної операції та у зворотному напрямку тощо. Для фінансування цих заходів з обласного бюджету буде спрямовано майже 1 млн 600 тис. грн.

Ще одна Програма стосується підтримки розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів Чернігівської області на 2017-2021 роки. Даний документ розроблений відповідно до закону України «Про сільськогосподарську кооперацію» та Стратегії сталого розвитку Чернігівської області на період до 2020 року. У рамках Програми передбачається надання фінансової підтримки з обласного бюджету для відшкодування на безповоротній основі 80% вартості придбаної техніки та обладнання для виробництва, заготівлі та переробки сільськогосподарської продукції діючим та новоствореним сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам, але не більше 100 тис. грн для одного суб'єкта господарювання, що зареєстровані на території Чернігівської області. Загальна потреба в коштах для виконання Програми становить 3 мільйони 125 тис. грн.

Депутатський корпус підтримав ще дві обласні Програми щодо розвитку фізичної культури та стосовно спорту Чернігівської області на період 2017 - 2020 роки та попередження дитячої безпритульності та бездоглядності, розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2017 -2021 роки. Таку ж одностайність депутати продемонстрували затверджуючи, Стратегію створення системи дитячої паліативної допомоги в Чернігівській області до 2020 року та Програму створення страхового фонду документації Чернігівської області на 2016-2020 роки.

Серед іншого присутні на сесії ознайомилися з інформацією керівників обласного управління лісового та мисливського господарства і комунального підприємства «Чернігівоблагроліс» Чернігівської обласної ради стосовно ефективного використання лісосировинних ресурсів області за 9 місяців 2016 року. Інформацію заступника начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Кириченка та виконуючого обов'язки генерального директора комунального підприємства «Чернігівоблагроліс» Сергія Бойцуна депутати прийняли до відома.

Далі народні обранці розглянули та прийняли як рішення ради низку питань щодо використання природних ресурсів, в їх числі - Звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо недопущення скасування мораторію на експорт необробленої деревини; затвердження Положення про лісову охорону агролісогосподарських спеціалізованих підприємств комунального підприємства «Чернігівоблагроліс» Чернігівської обласної ради; приведення існуючого поділу лісів на категорії на території Срібнянського та Корюківського районів.

У сфері управління комунальною власністю затверджено правила страхування майна комунальної власності області, погоджено збільшення статутного капіталу комунального підприємства «Діловий центр». Низка рішень цього блоку стосувалися розподілу та встановленню зменшеного розміру орендної плати для підприємств та закладів області.

Разом з тим, депутатський корпус погодив реорганізацію інтернатного закладу області шляхом перетворення його на комунальний заклад «Яблунівська спеціалізована школа – інтернат I-III ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів». Підтримали депутати і питання щодо передачі у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області державних професійно-технічних навчальних закладів. Прийняття цього рішення дозволить порушити клопотання перед Кабінетом Міністрів та Міністерством освіти і науки України про безоплатну передачу 17-ти професійно-технічних навчальних закладів області з державної у комунальну власність, а також дасть можливість на законних підставах залучати кошти обласного бюджету для забезпечення їх функціонування.

У блоці кадрових питань прийнято рішення про призначення та продовження контрактів з директорами комунальних підприємств обласної ради.

Крім того, на пленарному засіданні народні обранці ухвалили Звернення до вищих органів державної влади щодо призупинення дії частини 3 статті 24 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»; законодавчого врегулювання питання правонаступництва міліції та перерахунку пенсій колишнім співробітникам МВС України; фінансування патронажної служби Чернігівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, а також щодо відновлення аеродрому «Півці» тощо.

Рішеннями сесії затверджено план роботи обласної ради на 2017 рік та проведення протягом січня-березня наступного року звітів депутатів обласної ради перед виборцями.

Підтримали народні обранці і запити своїх колег Василя Леоненка, Віктора Кияновського, Людмили Ромаки, Сергія Журмана, Миколи Дейкуна, Сергія Пащенка.

Не набрав необхідної кількості голосів проект рішення про передачу Семенівського районного дочірнього агролісогосподарського спеціалізованого підприємства «Семенівкарайагролісгосп» комунального підприємства «Чернігівоблагроліс» Чернігівської обласної ради до комунальної власності територіальних громад Семенівського району. А проект рішення стосовно заборони проведення гастролей, концертів, вистав та інших культурних заходів на території Чернігівської області, особам, колективам та групам, які публічно підтримують агресію Російської Федерації, окупацію Автономної Республіки Крим, не був включений до порядку денного.

Наприкінці пленарного засідання голова обласної ради Ігор Вдовенко вручив колегам, які не змогли взяти участь в урочистостях з нагоди Дня місцевого самоврядування, депутату обласної ради Віті Солоревій та заступнику голови Чернігівської районної ради Володимиру Поліщуку відзнаки обласної та Чернігівської міської рад. Також керівник обласного представницького органу вручив нагрудний знак та посвідчення Почесного громадянина Чернігівської області депутату обласної ради Григорію Даньку.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини