Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:32:40

Відбувся пленум ради Чернігівської обласної організації ветеранів України

14.04.2016   08:34Агенцiя

Головною темою зібрання стало обговорення діяльності ветеранських організацій регіону в частині удосконалення діяльності, спрямованої на захист законних прав та інтересів цієї соціальної групи.

До участі у заході долучились очільник обласного представницького органу Ігор Вдовенко, заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Наталія Романова, директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олег Русін.

Голова ради організації Анатолій Москаленко у своєму виступі озвучив питання, які нещодавно розглядалися на VII з’їзді Організації ветеранів України, стисло озвучив аналіз внутрішньо-політичного стану держави та наголосив на основних проблемах, які турбують ветеранів Чернігівщини.

— Там де є тісна ділова співпраця між владою та ветеранськими організаціями, там краще вирішують проблеми старших поколінь,– зауважив Анатолій Москаленко.
Також він повідомив, що в обласній Організації ветеранів активно набирає обертів нова форма роботи – національно-патріотичне виховання.
— Сучасні надскладні внутрішні і зовнішні обставини вимагають від нас розвивати патріотичне виховання молоді. Наша ветеранська організація не тільки вдосконалює старі давно відомі методи, а і шукає нові шляхи і методи виховання патріотизму.
Анатолій Москаленко наголосив на важливості об’єднання і координування у цьому напрямку діяльності ветеранських організацій, спілок воїнів-афганців та учасників АТО, а також козацьких організацій.

Звертаючись до присутніх, голова обласної ради щиро подякував за запрошення і можливість поспілкуватись з ветеранським активом – потужним рухом невтомних ентузіастів, які займаються шляхетною справою захисту інтересів старшого покоління.
Ігор Вдовенко відзначив, що турбота і підтримка ветеранів війни перебуває у полі зору органів місцевого самоврядування. Зокрема, цьогоріч керівництво обласної ради звернулось до голів районних (міських) рад, депутатського корпусу із рекомендаціями щодо активізації роботи із надання необхідної медичної, матеріальної допомоги, підтримки у розв'язанні соціально-побутових проблем, задоволенні культурних і духовних потреб.
Позиція обласного представницького органу полягає у тому, щоб жоден український воїн і відданий працівник тилу не залишився поза увагою і реальною підтримкою, без щирих слів подяки за героїчне минуле, яке є живим прикладом відданості Батьківщині, непереборної сили духу та прагнення до перемоги.
Ігор Вдовенко підкреслив, що найвищий представницький орган Чернігівщини відкритий до співпраці з радою обласної організації ветеранів України і завжди готовий надати підтримку у межах свої повноважень і можливостей.

До присутніх керівників районних і міських ветеранських організацій зі словами вдячності звернулась заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова.
— Ветерани – це люди, що пройшли нелегкий шлях. І мало хто з ветеранів ще кілька років тому міг подумати, що його онук чи син буде сьогодні воювати. Важливо, що саме ветерани – учасники бойових дій мають цінний досвід, який можна використовувати для психологічної допомоги та адаптування хлопців, які сьогодні демобілізуються з АТО.
Наталія Романова також повідомила, що до цьогорічного відзначення Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, які відзначаються 8 і 9 травня відповідно, вже розроблені спільно з ветеранськими організаціями тематичні плани заходів. А днями відповідні доручення отримають і у районах та містах.

У ході спілкування учасники пленуму обговорили і питання соціального захисту. Зокрема, голова обласної організації ветеранів Анатолій Москаленко акцентував увагу на існуючих проблемах щодо оформлення пільг і соціальної допомоги для ветеранів, високому рівні інфляції, яка нівелює незначне збільшення розміру пенсій.

Важливе місце в роботі ветеранських організацій області приділяється патріотичному вихованню. Обласна рада ветеранів не тільки активно вдосконалює традиційні форми національно-патріотичного виховання підростаючого покоління, а й постійно шукає нові. Зокрема, налагоджена співпраця та розроблено ряд спільних заходів із громадськими організаціями воїнів АТО, ветеранів-афганців та козацькими об'єднаннями.

Крім того, ветеранський актив області ознайомив учасників зустрічі із планом проведення заходів із нагоди відзначення Дня перемоги над нацизмом у Європі та ряду інших ювілейних і пам'ятних дат.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.