Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 06:44:11

Чернігів купує вугілля з копанок в "ЛНР"?

05.11.2015   12:00Агенцiя

За інформацією аналітичного відділу ГІ "Права Справа" на тимчасово окупованій території Луганської області, а саме: на залізничній станції Кипуча Перевальського району Луганської області, працює потужний вугільний майданчик. На нього звозять вугільну масу видобуту на нелегальних копалинах.

Про розмах, з яким працюють на окупованих територіях нелегальні вуглевидобувачі, свідчить той факт, що тільки за останній місяць з цього майданчику було відправлено 120 вагонів вугілля. Показово, що кінцевий споживач цього палива – м. Дніпропетровськ та м. Чернігів.

"Силове" прикриття діяльності, як вугільного майданчику, так і незаконних копалин здійснює начальник УЕБ і ПК МВС ЛНР Андрій Чернов. З української сторони кураторами цієї схеми виступають корумповані співробітники спеціальних служб.

Вугільний майданчик діяв ще за часів, коли Луганщина була мирною і підконтрольною Україні. Як свідчать факти, війна жодним чином не вплинула на його діяльність. Помінялися лише куратори і назви силових міністерств, під прикриттям яких ведеться незаконний видобуток і транспортування вугілля.

Схема транспортування і продажу незаконно видобутого вугілля на територію України, а не на територію РФ, пояснюється значно більшою ціною і наявністю старих корумпованих зв’язків серед співробітників українських спеціальних і правоохоронних служб.

Цікавим є той факт, що поки в Мінську вже місяць обговорюють ініціативу про відкриття залізничних перевезень через лінію дотику у нічний час, вугільний майданчик, який працює на ст. Кипуча, без проблем отримує вагони для транспортування вугілля на територію України.


Дмитро Снєгирьов, співголова ГІ "Права справа", "Еспресо.ТБ"



http://espreso.tv/blogs/2015/11/04/korumpovani_specsluzhby_vozyat_v_ukrayinu_kopankove_vugillya_z_lnr

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.