Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 07:55:29

Депутати ЩорськоІ райради одноголосно проголосували за виключення міста Щорс з переліку населених пунктів України на перейменування

07.09.2015   12:05Агенцiя

4 вересня выдбулося пленарне засідання двадцять дев’ятої сесії районної ради шостого скликання.

На сесію були запрошені перший заступник та заступник голови райдержадміністрації Валерій Радібеда та Володимир Карпенко, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники районних підприємств, установ та організацій (за списком), відповідальні працівники виконавчого апарату районної ради, представники засобів масової інформації.

Перші три питання стосувались районного бюджету та змін до нього. Потім депутати заслухали інформацію «Про хід виконання районної цільової соціальної Програми розвитку позашкільної освіти та підтримки обдарованої молоді на період до 2015 року».

Депутати прийняли рішення про звільнення від оплати вимушених переселенців Луганської та Донецької областей відділенням організації, надання адресної натуральної та грошової допомоги територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Щорської райдержадміністрації та про прийняття цілісного майнового комплексу – державний заклад «Лінійна лікарня станції Щорс Південно-Західної залізниці» до спільної власності територіальних громад міста та сіл Щорського району»

Також депутати розглянули цілий блок питань, що стосувався комунальної власності.

Голова районної ради зачитав ряд відповідей на звернення, які надійшли в міжсесійний період стосовно перегляду рішень про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення, щодо індексації зарплат і пенсій в умовах значного підвищення індексу споживчих цін та різкого підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та стосовно внесених змін до деяких Законів України щодо соціального захисту окремих категорій населення.

Бурхливу реакцію депутатів і присутніх викликало обговорення звернення депутатів Щорської районної ради щодо виключення міста Щорс Чернігівської області з переліку населених пунктів України на перейменування. За пропозицією Президії сесії районної ради, звернення підтримали не тільки депутати, а і всі присутні в залі.

Всього депутатами районної ради на пленарному засіданні було розглянуто 25 питань та 2 депутатські запити, які надійшли в ході сесії.

За інформацією Щорської районної ради

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.