Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:52:55

Золтан Путнокі: "Парк повинен залишатися парком! А не хащами та розсадником наркоманів"

19.08.2015   14:06Агенцiя

Більше тридцяти громадських організацій Чернігова підписали меморандум щодо співпраці з "Набережним кварталом". У цьому документі передбачені взаємні зобов'язання, які беруть на себе компанія-інвестор та представники громадськості Чернігова.

Так, компанія-забудовник "Набережний квартал" зобов'язується в рамках свого будівельного проекту побудувати дитячий садочок, облагородити парк, відремонтувати житловий фонд вулиці Савчука та допомогти волонтерським організаціям міста у створенні реабілітаційного центру. У свою чергу громадські організації беруть на себе зобов'язання щодо сприяння інвестору в реалізації його проекту.

Про це й не тільки розповів на прес-конференції, яка відбулася 17 серпня в дискусійному клубі "Експертна думка", керівник проекту "Набережний квартал" Золтан Путнокі.

Свою прес-конференцію Золтан Путнокі розпочав з питання щодо дії мораторію на будівництво і спекуляцій на цю тему. За його словами, "відповідально заявляю, що дія мораторію не розповсюджується на земельну ділянку на якій почалася реалізація проекту "Набережний квартал". Про це йде мова не лише у рішеннях судів, а і в заявах "псевдо-активістів", які виступають проти майбутньої забудови".

Пан Золтан підкреслив, що "під час судового процесу Олександр Гашпар та інші "активісти", відповідаючи на питання судді, підтвердили, що дія мораторію не розповсюджується на ту земельну ділянку, де реалізується проект "Набережного кварталу". Якраз їх свідчення дозволили залишити дію мораторію в силі й вказали на те, що мораторій не порушує прав і інтересів забудовника". А на підтвердження своїх слів, надав можливість журналістам прослухати аудіо запис судового засідання з питаннями судді та відповідями Олександра Гашпара.

Крім того, Золтан Путнокі докладно розповів щодо спроб дискредитації інвестора з боку "псевдо-активістів", які не мають підтримки мешканців цього мікрорайону, бо мають бажання лише заробити на цьому. За його словами, "два місяці тому компанія-забудовник "Набережний квартал" зайшла до Чернігова. Ми не від кого не ховалися, а відкрито й прозоро розпочали свою діяльність, розповівши про свої плани як представникам засобів масової інформації так і мешканцям мікрорайону.

- Дійшли згоди з ними й підписали соціальну угоду, яку вже почали виконувати. До речі, один з обіцяних об'єктів нами вже повністю відремонтовано. Та декому наша діяльність прийшлася не по душі й з'явилися ці "псевдо-активісти", які вирішили підзаробити на інвесторі. Невдовзі - озвучу імена й прізвища "зацікавлених" в цьому конкретних людей. Тим більше, наголошу ще раз, вони не мають жодної підтримки з боку мешканців мікрорайону.
Тому, аби хоча б якось "роздути" цю тему вони зайнялись знесенням будівельної  огорожі, тиском на міську владу з вимогою зупинити підготовчі роботи. При цьому, на думку мешканців району їм, вибачте, наплювати. До них вже ніхто й не звертається. Вся зводиться тільки до одного: а баба-яга проти! - сказав Золтан Путнокі.

І додав, що позиція інвестора дуже проста - парк повинен залишатися парком! А не хащами та розсадником наркоманів. За його словами забудовник готовий на прикладі окремої невеликої ділянки навести порядок на всій території Кордівки й зробити її дійсно "зеленими легенями" Чернігова, а не "прокуреними" наскрізь легенями злісного курця!

В ході прес-конференції Золтан Путнокі звернувся до міської влади й до правоохоронців:

- Займатися справою нині досить складно. Якщо нинішня політика міської влади (без гальм) буде продовжуватися - Чернігів стане територією без інвестицій! Тим більше, коли інвестор виконує всі свої зобов'язання. Щомісяця за оренду землі ми сплачуємо 60 тисяч гривень. Ми оплатили знесення аварійних дерев на суму 220 тисяч. На сьогодні, ми платимо заробітну плату більш ніж 70 робітникам зайнятим на підготовчих роботах. На проектування забудови ми вже витратили більше чотирьох мільйонів гривень. Заплановані інвестиції в розмірі більше одного мільярда. І нас, при цьому, намагаються поставити перед вибором: аби звертайте забудову аби платіть "псевдо-активістам"!

Власне кажучи, з подібною ситуацією ця компанія-інвестор в жодному місті України ще не стикалася. Нагадаємо, компанія-інвестор "Набережний квартал" займається житловим будівництвом з 2012 року. За цей час було зведено понад 1 мільйона квадратних метрів житла по всій Україні. Сьогодні компанія будує будинки на 28 майданчиках у Києві, Львові, Дніпропетровську, Харкові, Одесі, Хмельницькому, Рівному, Тернополі, Чернівцях, Черкасах, Вінниці, Житомирі.

Будівництво, це не тільки податки до місцевого бюджету, а й нові робочі місця. Тим більше, що компанія залучає в першу чергу місцеву робочу силу. А все це дозволяє знизити собівартість житла, що тільки на руку майбутнім покупцям - чернігівцям.
Саме тому, громадські організації Чернігова, які підписали відповідний меморандум, планують вже найближчим часом звернутися до міської влади з колективним зверненням щодо недопущення тиску на компанію-інвестора з боку деструктивних елементів й надати йому всі необхідні документи для початку робіт.

PR

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини