Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:52:50

Моніторинг виборчого процесу очима громадських активістів розпочався в Чернігові

10.07.2015   22:36Агенцiя

9 липня в дискусійному клубі «Експертна думка» представники громадських організацій ГРІМ та «Єдиний Чернігів» презентували громадську ініціативу, мета дослідити та донести до громадськості як на пересічного жителя міста впливає виборча кампанія.

Вадим Антошин зазначив, що для проведення моніторингу громадської думки залучені незалежні громадські активісти, котрі максимально об’єктивно збиратимуть та аналізуватимуть інформацію про те, як жителі міста сприймають роботу штабів кандидатів в народні депутати, агітаторів, агітаційних матеріалів, виявлятимуть достовірні факти порушень виборчого законодавства, в тому числі випадки застосування адмінресурсу та підкупу.

Олександр Бондарев підкреслив, що дана виборча кампанія є найбруднішою на його пам’яті і доказом тому є рекордна кількість кандидатів в депутатів, котрих зареєструвалося 127. Активіст припускає, що більшість з них є технічними та наводить докази цьому: 51 кандидат – з Чернігівщини, 57 – з Київщини, є жителі Львівщини, Івано-Франківщини, Запоріжжя та інших областей, 44 кандидати – непрацюючі, 5 – пенсіонерів. «Де може безробітний чи пенсіонер знайти суму грошей, необхідних для застави, котрий вони не повернуть?» - звернувся до журналістів Бондарев.    

Учасники ініціативної групи наголосили, що їх проводять вони не соціологічне опитуванні, а дослідження громадської думки, що теж відбувається за певною методологією. «Є організації, що займаються соціологією, наш моніторинг відрізнятиметься», - зазначили активісти. Своєю діяльністю вони не мають на меті підміняти правоохоронні органи, свою роботу вбачають в зборі необхідної інформації та донесенні її до чернігівців. Зокрема, Олександр Булах підготує інформаційний матеріал «Вибори очима пересічних чернігівців», де йтиметься про бачення громадськості різних суспільних та політичних тем і понять. «Наразі більшість жителів турбує поняття демократії, але розуміння, яким чином поєднується влада і громада немає», - розказав пан Олександр.

Волонтери громадських організацій почали працювати та опитувати людей на окрузі з 8 липня, найближчі результати ініціативна група оголосить вже найближчого понеділка.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.