Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:37:08

ЩОДЕННИК КАНДИДАТА: використання виборчого фонду - перший фінансовий звіт

10.07.2015   17:12Агенцiя

Із 127 зареєстрованих кандидатів у народні депутати по 205 виборчому округу проміжний фінансовий звіт здали лише 14 чоловік, інформація була оприлюднена ЦВК.

Відповідно до цієї інформації лише п’ятеро кандидатів у виборчий фонд вкладали власні кошти.  У дев’яти з 14 виборчий фонд формувався завдяки добровільним внескам виборців. Лише два кандидати мають у фонді тільки власні гроші.

Найбільший виборчий фонд має кандидат у народні депутати Геннадій Корбан – 2,5 млн. грн. – таку цифру зазначено у документі. Причому вся сума – власний внесок кандидата. На другому місці за розміром виборчого фонду  -  774 тис.грн. - Сергій Березенко. Його фонд повністю був утворений за рахунок добровільних внесків. Третім є Юрій Тарасовець, у якого виборчий фонд складається з двох частин – 200 тис.грн. власні кошти і 262,5 тис. грн. пожертви громадян.

Троє учасників виборчих перегонів, які подали звіти, взагалі не мають жодної копійки на рахунку.

Кандидати витрачали свої гроші для виготовлення агітаційної та сувенірної продукції, висвітлення власної діяльності у ЗМІ та інших організаційних моментів. Найбільше грошей 1,09 млн. грн. було використано на поліграфію, сувенірну продукцію, тощо. На розміщення інформації у чернігівських ЗМІ було витрачено 693 тис.грн., на розміщення зовнішньої реклами – 395,5 тис.грн.

Всього за перший звітний період кандидатами було офіційно використано на виборчу кампанію близько 3 мільйонів гривень.

Діаграма 1 - Розмір виборчого фонду кандидата, грн.

Діаграма 2 - Витрати кандидата в народні депутати за звітний період, грн.

Нагадуємо, що кандидати, відповідальні за зв’язки зі ЗМІ та уповноважені особи щоденно до 22.00 можуть надіслати короткий текстовий звіт обсягом до 500 знаків про роботу кандидата в окрузі. Повідомлення надсилати на електронну адресу cg.monitor@gmail.com. Інформація оприлюднюватиметься у "Щоденнику кандидата" на сайті "Чернігівський монітор".

Проект "
Щоденник кандидата" є позапартійним і не фінансується жодним кандидатом в народні депутати, політичною партією або благодійним фондом. І є власним проектом "Чернігівського монітору".
При передруку або використанні посилання на «Чернігівський монітор» обов’язкове.

До теми

"ЩОДЕННИК КАНДИДАТА" ЗА 3-4 ЛИПНЯЩОДЕННИК КАНДИДАТА ЗА 2 ЛИПНЯ: ПРО ПРИЙМАЛЬНІ, ВИБОРЧІ ФОНДИ ТА ГАСЛА
ВИБОРИ НАРОДНОГО ОБРАНЦЯ У ЧЕРНІГОВІ – ЩО ДАЛІ?
"Щоденник кандидата": географія та професії 
"Щоденник кандидата" розповідатиме чернігівцям про вибори у 205 окрузі

 

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.