Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 19:24:48

Геннадій Корбан: "Виявилося, що мої двійники насправді мають інше прізвище, а новий паспорт отримали тільки 17 червня цього року"

10.07.2015   08:10Агенцiя

Геннадій Корбан знайшов усіх своїх двійників і познайомив з ними чернігівських журналістів.

- Виявляється, кандидати в народні депутати України по 205 округу Галина Корпан та Геннадій Карбан ще 16 червня мали зовсім інші імена – Ігор Євтушенко та Ірина Терещенко. А вже 17 червня в них з‘явився новий паспорт, ім‘я, а разом з ним і нова – спільна прописка: м. Київ, вул. Юності, - повідомив представникам ЗМІ Чернігова кандидат в народні депутати України Геннадій Корбан.

Окрім паспортних даних, політик показав і фото двійників. Каже, такого зухвалого використання адмінресурсу йому ще в житті не доводилося бачити.

- Ані Майдан, ані події на Сході,на жаль, цю владу не змінили. І мені дуже прикро: поки наші хлопці ризикують життям там, тут у Чернігові відбуваються такі політичні маніпуляції, що їм би позаздрила і команда Віктора Януковича, - говорить Геннадій Корбан.

Прокоментував політик і події сумнозвісного вівторка 8 липня на чернігівському ОВК. Виявилося, що прокуратура області у протизаконний спосіб вилучила документацію по 86 суб‘єктам виборчого процесу. Серед них були і відомі чернігівцям політики та політсили – Юрій Тарасовець, партія «Самопоміч», Олександр Барабошко, Михайло Барбарич та інші.
 
- Документів було вилучено стільки, що ніхто і досі не знає повного переліку. Цілком ймовірно, що серед цього стосу були і мої папери. Мені довелося вчора говорити з прокурором області, я питав на якій підставі правоохоронна структура дозволяє собі грубо втручатися у виборчий процес, до того ж, без відповідного рішення Центрвиборчкому. Одначе відповіді я так і не отримав. Єдине, що мені тоді сказали, що вилучені папери знаходяться у слідчому відділі СБУ.  До чого тут вона – взагалі незрозуміло. Я питав: коли документи повернуть до ОВК- прокурор починає шукати слідчого, який вилучав ці подання. Людина має вельми знакове прізвище – Шмаровоз. Виявилося, що слідчий теж в СБУ.  Ми пішли туди. Нас зустрів заступник начальника ГУ СБУ, який виконував обов‘язки очільника відомства. Ми запитали про слідчого та долю документів. На що нам сказали, що тут їх немає. Питання – де ж були ці папери два дні? І навіщо їх вилучали?

Згодом з‘ясували, що і заяви від людини, яка скаржилася на недостовірність цих документів – теж немає. Дізнатися її ім‘я теж не вдалося. Тобто, кримінальне провадження відкрили фактично на аноніма. Подібні силові кроки кандидат розцінює як спробу тиску на нього та інших суб‘єктів виборчого процесу.
 
- Тобто, якщо ці документи запросила б на вимогу Генпрокуратура або ЦВК а їх не було, ми були б позбавлені можливості отримати представництво у дільничних виборчих комісіях, а також подати своїх спостерігачів під час виборів на дільницях.

Жодного зрозумілого пояснення від голови ОВК Михайла Пунька представники Геннадія Корбана також не отримали. Як і відповідних правових оцінок щодо дій прокуратури області. Підсумував Геннадій Корбан зустріч з журналистами словами, що попри увесь бруд, він сам вірить у торжество справедливості і закону. І сподівається, що у день тиші все ж таки містянам вдасться відпочити від політичної агітації. А от у день виборів цілком можливий вал політичних провокацій. Тому закликав за будь-якої нагоди повідомляти про це правоохоронні органи.

PR

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини