Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 02:54:02

Тимчасова контрольна комісія провела чергове засідання

11.06.2015   08:35Агенцiя

10 червня відбулося третє засідання тимчасової контрольної комісії обласної ради з питань дотримання гарантій і прав громадян на своєчасне отримання державних житлових субсидій та вивчення законності підвищення тарифів на комунальні послуги, яке провів заступник голови обласної ради, очільник комісії Валентин Мельничук.

В її роботі взяли участь: депутати обласної ради Арсен Дідур та Василь Куліда, директор Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Олег Русін, заступник директора Департаменту ЖКГ, регіонального розвитку та інфраструктури Лідія Борсук, представники КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ фірми «ТехНова», ПАТ «Чернігівгаз», правоохоронних органів області, науковці та громадські активісти.

Валентин Мельничук, звертаючись до присутніх, зазначив, що на попередньому засіданні тимчасової контрольної комісії обласної ради було утворено Громадський комітет соціального захисту населення, головне завданням якого - сприяти соціальному захисту жителів Чернігівської області шляхом впливу на тарифоутворення, отримання громадянами державних житлових субсидій та через інші наявні механізми.

До його складу увійшли депутати обласної ради – Арсен Дідур, Валерій Зуб, Олена Дмитренко, Василь Куліда, Сергій Гайдай, помічник-консультант на громадських засадах народного депутата України Валерія Давиденка Микола Торбєєв, депутат Чернігівської міської ради Андрій Кужельний, голови ГО «Народний контроль» Олег Васик та ГО «За Чернігів» Андрій Глаба.

Разом з тим, члени тимчасової контрольної комісії включили до Громадського комітету соціального захисту населення і представника Чернігівської обласної партійної організації ВО «Свобода» Володимира Грецького.

За словами керівника, всім членам ТКК були надіслані матеріали, які обласній раді надали суб'єкти господарювання, виконавці послуг в ЖКГ щодо тарифоутворення та інформації, отримані від обласної прокуратури щодо зловживань посадових осіб у сфері ЖКГ, департаментів соціального захисту населення, регіонального розвитку та інфраструктури облдержадміністрації, головного управління ДФС в області.

Окрім того, матеріали виконавців послуг в ЖКГ для опрацювання та підготовки аналітичної довідки були надіслані до Чернігівського національного технологічного університету.

Про аналітичну роботу з цього питання поінформувала присутніх провідний економіст адміністративно-господарської частини ЧНТУ Ельвіра Крутько. Зокрема, вона навела приклади тарифної сітки комунальних платежів в інших областях, розповіла про обґрунтованість тарифів на ЖКП для населення м. Чернігова. За її словами, основними спірними аспектами тарифоутворення на послуги з централізованого постачання тепла та гарячої води, є: відсутність обґрунтування структури тарифів у розрізі окремих витрат; відповідність динаміки зміни тарифів ціновій динаміці та неадекватність оцінки планового обсягу виробництва продукції.

Заступник директора Департаменту ЖКГ, регіонального розвитку та інфраструктури Лідія Борсук акцентувала увагу на законодавчому полі формування тарифів, встановлювати які має право Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Про порядок нарахування житлових субсидій розповів директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Олег Русін. Він зазначив, що на сьогодні в роботі управлінь соціального захисту знаходиться близько 73 тис. заяв громадян, що значно більше минулорічного.

Підсумовуючи роботу чергового засідання, члени тимчасової контрольної комісії підготують Звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів та Президента України щодо перегляду тарифів на житлово-комунальні послуги населенню відповідно до рівня доходів громадян та недопущення соціальної напруги.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.