Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:16:36

Геннадій Корбан разом із волонтерами завітав до 407 військового госпіталю

05.06.2015   14:51Агенцiя

Там він поспілкувався з медичним персоналом та військовослужбовцями, що перебувають на лікуванні.

Темою для розмов стало не лише самопочуття хлопців, а й нагальні питання, що стосуються юриспруденції та тих видів медичної допомоги, які, на жаль, у Чернігові вони отримати не можуть.

Під час візиту до госпіталю Геннадій Корбан дізнався про історію медичної установи. Більше 80 років зі зміною місця перебування працівники цього госпіталю надають багатопрофільне, високоспеціалізоване лікування. Зараз там перебувають в основному бійці 13-го та 30-го батальйонів Чернігова.
З ними Геннадій Корбан спілкувався та подякував за звитягу та захист нашої Батьківщини. Хоча не всі швидко покидають стіни госпіталю. Наприклад, Олександр був поранений незадовго до подій в Дебальцево. Крім важкого поранення, військового звільнили без його відома та ще й "заднім" числом. Така ситуація склалася лише з ним із усього призову. Чому це сталося саме так, відповіді Олександр знайти не може. Керівний склад батальойону, де він служив, повністю змінився. Що робити та до кого звертатися за допомогою - чоловік не знає.
Волонтери, під час розмови з Олександром та Геннадієм Корбаном, наголосили, що він потребує не просто юридичної допомоги. У зв'язку з цією ситуацією Олександр не отримує ніяких виплат та не має змоги самостійно оплачувати лікування.
Ознайомившись із ситуацією, Геннадій Корбан запропонував поговорити з командуванням. "Я сподіваюся, що, швидше за все, це просто непорозуміння. Потрібно поговорити з керівництвом та військоматом й вирішити ситуацію" - констатував Геннадій Корбан. Як він сказав, цим питанням буде змога зайнятися вже з наступного тижня. До цього часу потрібно буде зібрати всю необхідну документацію.

Загалом, не тільки в Олександра склалася важка ситуація. У госпіталі перебувають на лікуванні військові, які отримали поранення уламками снарядів, вогнепальні поранення та ін. Не всі, на жаль, мають змогу отримати лікування в Чернігові. Разом із тим, лікарні Києва та Одеси мають змогу надати свою допомогу в галузі мікрохірургії. Саме завдяки київським лікарям одному з військових вдалося врятувати око. Зараз проводиться лікування, що направлене на відновлення зору. Чоловік "під Дебальцево осколок правим оком спіймав" як сам про це говорить. Зараз бачить він всього на 1%, але попереду його чекають ще кілька операцій.

"Усього в госпіталі зараз перебуває близько 140 чоловік на лікуванні. Учасників АТО ми прийняли більше 1400 осіб. В санаторій із них було відправлено близько 140 військових. Основна маса сильно хоче додому... В основному намагаємося все робити разом. Волонтери сильно допомагають... Хлопці потребують підтримки" - розповів головний лікар госпіталю.
Метою своєї роботи лікарі вважають не тільки допомагати та лікувати військових, а й надавати якісну психологічну підтримку та реабілітацію в єдиному медичному просторі разом із психологами та волонтерами.

У Чернігові створений єдиний медичний простір. Він має єдину базу даних, в яку входять не менше 10000 ліжок для учасників АТО. Його складають близько 30 лікувальних закладів. Сам госпіталь виконує роль основного приймально-сортувального військового закладу.
"Ви у цей важкий час - найсвятіші люди. Від імені не тільки дніпропетровців, а й чернігівців, всіх українців та військових я хочу віддати шану вашій праці" - сказав Геннадій Корбан у завершення.


PR

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини