Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:24:19

Чернігівщина може отримати кошти на будівництво доріг від ЄБРР

22.05.2015   15:32Агенцiя

Такі сподівання висловив Сергій Березенко, голова Ради регіонального розвитку області під час огляду технологій ремонту дорожнього полотна на автодорозі М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі (км 100-112).

- Дорога Київ-Чернігів-Гомель стратегічна для нас. Вона неймовірно важлива для Чернігівщини, оскільки сполучає з Білоруссю. Ремонт усієї дороги залежить від того, скільки коштів цього року буде виділено, - наголосив Сергій Березенко. - Зараз уже відбуваються тендерні процедури на перші 40 км дороги у частині Київ-Кіпті. Сподіваюся, що у наступному році будуть закладені як бюджетні кошти, так і гроші ЄБРР, які виділені на ремонт доріг під державні гарантії. Зараз тривають перемовини і я буду сприяти тому, щоб частина коштів була виділена і на дорогу на Чернігівщині у напрямку Гомеля, - запевнив він.

Продемонстровані дорожниками європейські технології (як ямкового, так і глобального ремонту дорожнього полотна) дозволяють зменшити вартість робіт мінімум утричі. Це означає, що на виділені кошти можна буде відремонтувати більше кілометрів доріг.

- Хороші дороги – це, в тому числі, - і відкриття рекреаційного потенціалу Чернігівщини. Всі пам’ятки архітектури й історії, які у нас є, можемо демонструвати туристам із сусідньої Білорусі. А це також і економіка нашого краю, її стимулювання, - сказав Сергій Березенко.

Нагадаємо, що у 2014 році у Чернігівській області вперше в Україні була застосована сучасна новітня технологія Hot REMIX (Гарячий ремікс) та MULTIMAC (Мультимак) на автомобільній дорозі державного значення М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі (напрямок м. Гомель). Технологія суттєво підвищує якість доріг і одночасно забезпечує економічність та безвідходність.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини