Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:15:33

Міськрада не перешкоджала розслідуванню справи щодо перерахування коштів забудовнику на придбання квартир "чорнобильцям"

24.03.2015   20:13

Посадові особи Чернігівської міської ради не перешкоджали проведенню досудового розслідування щодо перерахування бюджетних коштів підприємству-забудовнику для придбання квартир для постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС.

Як повідомили у загальному відділі міської ради, у 2013 році було 5 запитів щодо цієї справи від прокуратури міста та області, у 2014 році від прокуратури міста Чернігова надійшло два запити, стільки ж від – прокуратури Чернігівської області. "Відповіді та інформація на запити надавалася вчасно", - зазначили у відділі.

Крім того, органи слідства робили низку запитів до управління капітального будівництва, фінансового управління, управління квартирного обліку та приватизації житлового фонду, відділу обліку та звітності. Інформація також надавалася у передбачені законодавством терміни.

Із загального відділу за минулий рік працівники правоохоронних органів тричі вилучали документи у справі про "Домобудівник". Загалом вилучено та скопійовано понад 500 сторінок документів.

Загалом за 2014 рік до міської ради від прокуратури міста Чернігова та прокуратури Чернігівської області надійшло майже 300 документів, більшість із них вимагали надати документи чи інформацію.

Довідка: У 2012 році підприємству "Домобудівник" міськрада перерахувала 4,7 млн. грн. для придбання квартир учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, однак підприємство квартири не збудувало, і коштів не повернуло, а зараз перебуває у стадії банкрутства.

Договір на закупівлю квартир укладений у рамках Державної програми "Забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи". Згідно з цим договором, було придбано майнові права на об'єкти нерухомості (за адресою будівництва групи житлових багатоквартирних будинків по вул. Андрусенка між вулицями Красносільського і Незалежності – друга черга будівництва, житловий будинок № 2).

Згідно з наданим графіком виконання будівельно-монтажних робіт, ПАТ "БК "Домобудівник" передбачало закінчення строку будівельно-монтажних робіт у листопаді 2012 року. У листі компанії вказувалося про змогу збудувати та ввести в експлуатацію житло до 31 грудня 2012 року. У подальшому підприємство збанкрутувало, дім не добудовано і громадяни залишилися без житла.


Радник міського голови Ірина Синельник

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.