Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:22:03

За кого голосуватимуть чернігівці?

22.09.2014   15:24Агенцiя

У Чернігові на сьогодні 5-відсотковий бар’єр долають Сильна Україна, Громадянська позиція, Батьківщина, Радикальна партія Ляшка та Блок Петра Порошенка.

Соціологічне дослідження показало, що чернігівці не лише не дуже задоволені діяльністю народних депутатів, але і практично не пам’ятають прізвища тих, кого вони обрали.

Проте кожен третій хоче бачити депутатом людину, яка б опікувалася своїм округом та цікавилася життям своїх виборців.

Ще 23% опитаних вважають, що народний депутат має бути хорошим керівником, а 18,8% хочуть, щоб він був справжнім українським патріотом. Тобто таким управлінцем, який буде працювати на благо країни та виборців, які його обрали до парламенту.

В ході опитування було поставлено ще два питання, які стосуються майбутніх виборів до парламенту 26 жовтня: за яку партію голосували б і кого з потенційних кандидатів-мажоритарників по 205 округу обрали б?

Серед партій найбільше голосів набрала партія «Блок Петра Порошенка» - 35,81%, на другому місці – Радикальна партія Ляшка (20,95%), на третьому – «Батьківщина» з 8,45%.
Також до п’ятірки партій, які впевнено долають 5-відсотковий бар’єр потрапили «Громадянська позиція» та «Сильна Україна», за них віддали б голоси 8,11% та 5,29% опитаних відповідно.

Такий розклад сил не дуже дивує. Перші чотири сили є провладними і, до того ж, – прикрасили свої списки комбатами і активістами та представниками громадських організацій. Що стосується партії Сергія Тігіпка, в його списку багато економічних експертів, і, на думку політолога Володимира Фесенко,  виходячи зі складу списку, «Сильна Україна» претендує на роль поміркованої, прагматичної і конструктивної опозиції.

Лідером серед потенційних кандидатів-мажоритарників по 205 округу став кандидат від «Блоку Петра Порошенка» Валерій Куліч, на другому – від ВО «Батьківщина» Андрій Дериземля, на третьому – від РПЛ Юрій Ткач. На четвертому – представник «Сильної України» Віктор Геращенко.

«Не визначився» - майже 25% або 230 опитуваних. Тобто за п’ять тижнів кожен з кандидатів може «перетягнути» їх до свого активу - переконати, що саме він їм потрібний.

Цікаво, що у багатьох випадках інтерв’юери обирали кандидата-мажоритарника за належністю до політичної сили. Тобто, як і на минулих виборах, виборці голосують не за людину у мажоритарному окрузі, а за лідера партії.

Соціологічне дослідження було проведено волонтерами Чернігівської міської громадської молодіжної організації "Молодіжний інформаційний центр" на замовлення Інформаційно-аналітичного журналу "Чернігівський монітор" 20 - 21 вересня у місті Чернігові.
Аудиторія дослідження: населення Деснянського району м. Чернігова віком від 18 років і старші.
Вибіркова сукупність: репрезентативна квотна вибірка 900 респондентів.
Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (facetoface).
Статистична похибка вибірки (довірчий інтервал): не більше 1,8%.

Ксенія Сєдова

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини