Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 17:12:01

Політики за війну чи за мир?

09.09.2014   18:40Агенцiя

Триває і завдає непоправних збитків неоголошена війна. Надія на те, що в Україні перестануть гинути люди, з'явилася після підписання минулого тижня у Мінську протоколу про двостороннє припинення вогню.

Чи правильний крок зробила Україна в цьому випадку? Чи варто було зупиняти вогонь?

Політичні експерти переконані, що так, варто.

"Під час перемир'я у червні не було конкретики та бачення тої бази, спираючись на яку можна було шукати компроміс. Зараз мирний план - це вже бачення того, що потрібно все таки проводити корінні зміни у державному устрої, потрібно вирішувати питання майбутнього країни у рамках самої країни", - сказав політолог Кость Бондаренко у програмі "Події тижня" на ТРК "Україна".

Натомість, в останні місяці більшість політичних партій закликали до продовження війни за будь-яких умов.

"Більшість політиків сьогодні виступають за збройну боротьбу. Звичайно, ми маємо боронити рідну землю. Але життя людей все-таки важливіше, - говорить депутат Чернігівської міської ради Олег Шеремет, - Вже загинув 51 боєць з Чернігівщини. Потрібно якнайшвидше зупинити цю війну, відновити державу і допомогти родинам тих, чиї сини, батьки і брати віддали свої життя за нас".

Політологи впевнені, що виборча кампанія впливає на всіх учасників виборчого процесу - на політичні партії, на вже зареєстрованих та потенційних кандидатів.

На початку серпня соціологічна компанія ЮСС проводила опитування стосовно підтримки мирних ініціатив президента Порошенка. Виявилось, що за продовження бойових дій за будь-яких умов виступають 35% громадян. 58% вважають подальше проведення АТО саме у такий спосіб недоцільним.

Як розподіляться голоси виборців у залежності від того, наскільки "войовничими" будуть заклики політичних партій та кандидатів до війни?

Вибори покажуть, кого підтримує населення - "партії війни" чи прихильників миру.


Іван Литвин

PR

 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.