Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:59:28

В області достатньо сил для захисту правопорядку

14.07.2014   07:23

У цьому переконаний голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир Івашко.

— Міліція, прокуратура та Служба безпеки України мають достатньо сил для підтримки правопорядку у населених пунктах Чернігівщини, — вважає голова облдержадміністрації. — За останні місяці завдяки консолідованим зусиллям обласної влади та правоохоронців в області вдалося зберегти спокійну суспільно-політичну обстановку. Спільними діями вдалося уникнути погіршення криміногенної ситуації та не допущено жодних провокацій по відношенню до населення, установ, організацій чи підприємств.

Очільник області розповів, що Чернігівською ОДА координується вся робота стосовно забезпечення правопорядку на території області. Також виконані всі вимоги та необхідні заходи щодо підвищення обороноздатності Чернігівщини.

— Мною особисто координувалась робота всіх служб, які проводили заходи з часткової мобілізації у березні — квітні цього року. Вирішено більшість питань стосовно матеріально-технічного забезпечення військкоматів у районах та містах області. Надавалась допомога у комплектуванні та підготовці 13-го та 41-го батальйонів територіальної оборони, які наразі несуть бойову службу у східних областях України. Постійну допомогу від влади та місцевих мешканців отримують також військові частини та підрозділи Збройних Сил України, що дислокуються на території області.

— Створено батальйон спецпризначення «Чернігів». Він укомплектований добровольцями, які виявили бажання долучитися до захисту правопорядку та особисто боронити територіальну цілісність нашої держави. Батальйон вже прийшов бойове хрещення у зоні антитерористичної операції. Службу на Сході України несуть працівники міліції зведеного загону УМВС.

— Посилено охорону державного кордону. Прикордонники також отримали технічну та значну матеріальну допомогу. Забезпечено формування підрозділу Національної гвардії.

— СБУ та прокуратура дали гідну відсіч на спроби дестабілізувати ситуацію в області. Спіймані та вже дають свідчення особи, які намагались розповсюджувати газети з сепаратистськими закликами. Припинено підривну роботу шпигунів, — каже голова ОДА Володимир Івашко. — У підсумку, ви самі бачите, Чернігівська область залишається патріотично-налаштованою. Ситуація в області контрольована. Громадяни активно допомагають армії та правоохоронним органам.

Голова облдержадміністрації Володимир Івашко розповів, що до ОДА постійно надходять заяви щодо сприяння діяльності воєнізованим громадським формуванням. Просять не тільки про фінансову допомогу. Вимагають зброї, набоїв, військової техніки. А ще — права використовувати військові об’єкти та зі зброєю патрулювати вулиці міст та сіл області. Були навіть прохання надання особливих повноважень щодо контролю за діяльністю військових частин та військкоматів.

— Законодавство України чітко визначає осіб, які мають право на носіння зброї та здійснювати заходи з охорони правопорядку. Обласна виконавча влада діє виключно у межах законодавчого поля. Про жодні додаткові повноваження щодо надання зброї чи військової техніки окремим громадянам чи громадським формуванням не може бути й мови, — каже Володимир Івашко. — Міліція реагуватиме на всі повідомлення про незаконне зберігання та користування зброєю. Адже за останні місяці, за інформацією УМВС, вже траплялись пограбування житла, погрози бізнесменам, а також випадки нападів людей у масках та зі зброєю на мирних громадян. Були навіть випадки нападу на охорону приватних об’єктів з метою пограбування.

— Ще одна резонансна справа: за повідомленням УМВС, житель Чернігова зберігав у своєму гаражі декілька десятків одиниць зброї військового зразка. Гвинтівки, пістолети, кулемети, автоматичний гранатомет, три тисячі набоїв — це неповний перелік цілого арсеналу. Експертиза попередньо підтвердила — серед вилучених зразків є бойова зброя та бойові набої. Вже у найближчі дні науково-дослідний експертний криміналістичний центр при УМВС України в області завершить дослідження зброї. Остаточну відповідь щодо законності зберігання зброї надасть суд. А вилучене майно, яке не є зброєю і не несе загрозу життю та здоров’ю громадян, буде повернуте.

— Ще раз наголошую — обласна влада, УМВС, прокуратура та СБУ мають достатньо сил та засобів для підтримки правопорядку на Чернігівщині, — підкреслює голова ОДА.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини