Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 23:01:05

Нарощування потенціалу для підтримки процесу реалізації Угоди Мерів на Чернігівщині

30.07.2013   07:28Агенцiя

Представники місцевої влади та неурядових організацій Чернігівщини навчались як складати План Сталого Енергетичного Розвитку на семінарах, які пройшли в містах Городня, Щорс та Мена з 25 по 27 липня.

Відкриваючи семінари, Наталія Дрозд, керівник Центру “Доброчин”, зауважила, що тематика є актуальною, адже вона піднімає таке важливе питання, як енергетична безпека міст.

Литовські тренери з Асоціації самоврядувань Литви: Арунас Гражуліс та Єва Андріулайтуте розповідали про успішний та негативний досвід своєї країни на шляху до енергетичної стабільності, а потім переходили до практичних прикладів проведення інвентаризації базового рівня викидів CO2 та складання планів.

План Сталого Енергетичного Розвитку є головним документом, який показує, яким чином сторони, що підписали Угоду Мерів, виконуватимуть зобов’язання до 2020 року. У цьому документі використовуються результати Кадастру про базові викиди для визначення найкращих сфер та можливостей застосування дій з метою досягнення запланованих показників щодо зменшення СО2 на місцевому рівні. У плані визначаються конкретні заходи, спрямовані на зменшення викидів, а також часові рамки та розподіл обов’язків, які показують перехід від довгострокової стратегії до дій.

План не потрібно вважати жорстким документом. Зі зміною обставин, а також з появою результатів та певного досвіду внаслідок проведених дій, може виявитись корисним чи необхідним регулярно вносити у план зміни.

Бачення майбутнього в контексті сталого енергетичного розвитку – це головний принцип, яким керуються підписанти Угоди Мерів. Він слугує об’єднуючим компонентом, до якого можуть звернутися всі зацікавлені сторони: кожен, від ключових політиків до громадян, місцевих підприємницьких структур та зацікавлених груп. Його також можна використовувати для розповсюдження інформації про місцевий орган влади на міжнародному рівні.

Підтримку діяльності проекту на місцях надають органи районних державних влад та місцевого самоврядування пілотних районів.

Діяльність проходить за підтримки Програми Розвитку Співпраці і Сприяння Демократії МЗС Литовської республіки.


Дмитро Підгорний, Центр “Доброчин”

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.