Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 19:44:41

Спеціальна міська комісія контролюватиме масові вивільнення

04.07.2013   12:52

Для вжиття заходів щодо запобігання різкому зростанню безробіття під час масового вивільнення працівників у Чернігові створено спеціальну міську комісію. Відповідне розпорядження підписав міський голова Олександр Соколов.

До складу комісії, яку очолив перший заступник міського голови Сергій Андрос, увійшли представники відділів та управлінь Чернігівської міської ради, міського центру зайнятості, управління Пенсійного фонду України в м. Чернігові та Територіальної державної інспекції з питань праці у Чернігівській області, а також керівник громадського об’єднання “Ліга роботодавців міста Чернігова”.

Основними завданнями комісії є розроблення комплексу заходів для підприємства, на якому передбачається масове вивільнення працівників, спрямованих на зменшення чисельності вивільнюваних працівників, а також підготовка пропозицій щодо внесення змін до діючої Програми зайнятості населення м. Чернігова та при її формуванні на наступний період.

“Комісія розглядає питання щодо можливості надання підприємствам, на яких передбачається масове вивільнення працівників, фінансової допомоги у формі пільгових кредитів, відстрочення платежів до місцевих бюджетів; вивчає питання щодо перепрофілювання або зміни форми власності підприємства”, – йдеться в положенні про комісію.

Вона також може готувати пропозиції щодо розширення сфери застосування праці за рахунок створення робочих місць у пріоритетних видах економічної діяльності, розвитку малого бізнесу, сприяння підприємницькій діяльності вивільнюваних працівників, організації громадських робіт для працівників, які втратили частину заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення тривалості робочого часу у зв’язку із зупиненням (скороченням) виробництва.

Як пояснили в міському центрі зайнятості, утворення такого колегіального органу вимагає чинний Закон України “Про зайнятість населення”, проте сам порядок створення був лише нещодавно затверджений постановою Уряду.

Статус безробітного в Чернігові на кінець 2012 року мали майже 3800 осіб. За станом на 1 січня 2013 року рівень зареєстрованого безробіття у місті становив 2% населення працездатного віку.
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини