Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:31:12

Жінки влаштують забіг на шпильках

29.05.2013   08:12Агенцiя

У Чернігові 30 травня жінки влаштують забіг на високих підборах, аби привернути увагу влади і громадськості до необхідності ремонту тротуарів у місті.

Окрім забігу “на шпильках” жительки Чернігова планують провести “модне дефіле у валянках, калошах, лаптях тощо”

Про це 28 травня, під час прес-конференції повідомили представниці ініціативної групи. Свою акцію вони називають не політичною, її підтримали члени різних громадських організацій та журналісти.

За словами керівника Чернігівської профспілки підприємців Олени Варнакової, зараз ведеться багато розмов щодо ремонту доріг у масштабах країни. “Однак ніхто не говорить про стан тротуарів. Страждають ті, хто не має машини, а хоче виглядати привабливо”, – сказала вона. “В результаті, жінкам доводиться надавати перевагу взуттю без підборів, але й те потрібно ремонтувати. Тож представники ініціативної групи у Чернігові, аби змінити ситуацію, вирішили у нетрадиційний спосіб привернути увагу до проблеми і влаштувати забіг”, – зазначає Варнакова.

За її словами, “навіть визначили приз за перемогу – сертифікат на ремонт взуття терміном на три місяці”.

Журналістка Алла Скорик підтримала акцію і зазначила, що стан чернігівських тротуарів потребує поліпшення також для молодих мам, які возять дітей у візочках, для дітей, які хочуть кататися на роликах, для інвалідів, для літніх людей.

Журналістка також підтримала думку інших жінок щодо зовнішнього вигляду. “Нам хочеться обирати взуття не під ями, а під свій настрій”, – сказала вона. Скорик зізналася, що завжди, коли взуває високі підбори, бере із собою зручне взуття, аби уникнути непередбачуваних ситуацій.

Окрім забігу “на шпильках” жительки Чернігова планують провести “модне дефіле у валянках, калошах, лаптях тощо” перед міською радою, а ще станцювати “буги-вуги у калошах”.

Жінки висловили переконання, що їхні неординарні акції привернуть увагу керівників міста і спонукають вжити заходи, аби тротуари у Чернігові дозволяли ходити по них на високих підборах.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.