Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:58:10

Олександр Соколов про суботник, день Довкілля та граблі

17.04.2013   15:20

17 квітня відбулася прес-конференція міського голови Олександра Соколова з нагоди проведення Дня Благоустрою у Чернігові.

Мер озвучив плани, приурочені до Дня Довкілля в місті: ремонт доріг, прибирання парків та скверів, прибудинкових територій, висадка квітів та дерев. "Так вже склалося, що до 1 травня не встигнемо все прибрати, але до кінця травня буде чисто всюди", - запевнив Олександр Володимирович.

Благоустрій міста - це не лише чисті подвір'я та вулиці. Це ще і зелені дерева, квітучі клумби і парки. Вже сьогодні у місті висаджено 42 тисячі тюльпанів, і 48 тисяч нарцисів та крокусів. А ще запланована висадка 100 дерев та 400 кущів  різних порід (береза, липа, ялина, ялівець, туя, барбарис, бузок та ін.).

Олександр Соколов буде брати участь у суботнику. Сказав, що прибиратиме разом із іншими працівниками міськради територію Центрального парку культури та відпочинку. Щодо засобів праці, то після роздумів розказав, що частіше доводиться працювати із граблями. "Останнім часом все більше граблі трапляються. Ні, я на них не наступаю. Наступаємо на граблі ми не лише в день Довкілля. А працювати, то мені найбільше подобається все-таки із граблями. Але якщо буде потрібно посадити дерево, то звичайно я і це можу зробити", - сказав О.Соколов.

На думку міського голови його колеги з міської ради знають, що він намагається приділяти більше часу прибиранням, і це не всім подобається. І розповів про випадок, який трапився під час минулорічних суботників: "Одного разу ми з Сеньковичем пішли подивитися дорогу до Десни та як там працює освітлення. Звернули увагу, що люди все сміття та листя зібрали до кучі і пішли. Ми разом із водіями продовжили собі суботник ще на півтори години".

Також міська влада вирішила мотивувати найбільш активних чернігівців за участь у суботнику. Олександр Соколов повідомив, що всі охочі можуть якнайкраще прибрати свій двір та взяти участь у міському огляді-конкурсі "З турботою про рідне місто", переможці якого отримають дитячий майданчик. Учасниками конкурсу можуть стати не тільки мешканці багатоповерхових будинків, а й навчальні заклади та підприємства.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини