Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 18:08:47

Громадська рада при ОДА ознайомилась з проблемами розвитку дошкільної освіти в області

28.06.2014   07:19

25 червня за ініціативи комітету з питань освіти і науки Громадської ради відбулося виїзне засідання за «круглим столом» на тему «Актуальні проблеми розвитку дошкільної освіти в Чернігівській області» у с. Киїнка Чернігівського району.

Захід розпочався з екскурсії по Киїнському дошкільному навчальному закладу «Малятко», який провела завідувачка дошкільним закладом Зоя Пенькова. Вона ознайомила учасників заходу з організацією навчально-виховного процесу, а також умовами перебування вихованців закладу.

«На меті колективу — створення розвивального середовища, аби діти почувалися в закладі як удома чи навіть краще. Педагоги застосовують інноваційні освітні технології, творча ініціативна група знайомиться з ними і втілює на практиці. У своїй роботі працівники, передусім, звертають увагу на здоров’язберігаючі та розвиваючи технології», - зазначила керівник закладу.

У першій частині заходу взяли участь начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації Анатолій Заліський, в. о. голови Чернігівської райдержадміністрації Анатолій Кругол.

Безпосередньо засідання за «круглим столом» відкрив заступник голови Громадської ради, голова комітету з питань освіти і науки, голова Правління Чернігівської обласної організації Національної спілки краєзнавців України Олександр Коваленко, підкресливши важливість проведення даного заходу.

Начальник відділу розвитку дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Управління освіти і науки облдержадміністрації Олена Соронович у своєму виступі зазначила, що пріоритетом у розвитку дошкільної освіти області є забезпечення її якості та доступності для кожної дитини відповідного віку незалежно від місця проживання, матеріального забезпечення та соціального походження. Так, в області затверджена Програма розвитку дошкільної освіти, яка охоплює період до 2017 року і передбачає відкриття в області 90 нових закладів та 50 груп. Починаючи з 2011 року, вже відкрилося 57 дошкільних закладів.

Олена Соронович скзала: «Як свідчить досвід Чернігівського району, за умови розуміння важливості питання на всіх рівнях цілком можливо забезпечити необхідні умови для по-справжньому рівного доступу кожної дитини до якісної дошкільної освіти. А рецепти для розв’язання проблем відомі всім: відкриття чи відновлення діяльності закладів, повернення раніше переданих приміщень, відкриття дошкільних груп, проведення ремонтів, реконструкції приміщень функціонуючих закладів».

В обговоренні даного питання активну участь взяли члени Громадської ради, зокрема було запропоновано розробити Програму по формування етично-екологічної культури, гармонійних відносин людини і природи для дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів. Крім цього порушувалися питання перевантаження дошкільних навчальних закладів у деяких районах і містах області, питання електронної реєстрації у дошкільні заклади області.

Про проблемні питання дошкільної освіти району розповіла у своєму виступі заступник голови Чернігівської райдержадміністрації з гуманітарних питань Лідія Гаєвська, зазначивши, що їх розв’язання можливе тільки за умови об’єднання зусиль місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Підбила підсумки голова Громадської ради при облдержадміністрації, голова правління Чернігівської обласної організації Всеукраїнського жіночого народно-демократичного об’єднання «Дія» Наталія Проскуріна, повідомивши, що за результатами засідання буде підготовлена відповідна резолюція.
 

Останні новини Чернігівщини

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.