Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:00:29

Грантова програма “ЛЮДИ для ЛЮДЕЙ: світ рятує українські громади”

08.06.2022   09:21Агенцiя

ІСАР Єднання запрошує громадські організації та благодійні фонди до участі у новій грантовій програмі “ЛЮДИ для ЛЮДЕЙ: світ рятує українські громади”.

З початком повномасштабної війни в Україні, 24 лютого 2022 року, ІСАР Єднання запустив міжнародну фандрейзингову ініціативу серед іноземців. Усі зібрані кошти від звичайних громадян інших країн через надання грантів українським громадським та благодійним організаціям спрямовуються на підтримку  місцевих громад та людей, які опинилися у скруті через війну. Мета програми - щоб кожна зібрана копійка від людей була ефективно витрачена на допомогу постраждалим українцям, на покращення якості їхнього життя.

Пріоритетні напрямки фінансування:

  • відновлення критичної соціальної інфраструктури/забезпечення обладнанням, що сприятиме покращенню якості життя людей в громадах або громад в цілому, що постраждали від воєнних дій. Це може бути допомога лікарням, комунальним закладам у вигляді ремонту чи закупівлі устаткування;
  • посилення  продовольчої  та економічної безпеки для груп людей/громад, щоб запобігти голоду, створити можливості  зайнятості для людей/груп людей, які стоять перед ризиком опинитися за межею бідності та без засобів до існування;
  • діяльність або рішення, спрямовані на стале підвищення якості життя мешканців громади, вимушено переселених осіб в інші громади, конкретних вразливих груп людей (діти, багатодітні родини, діти-сироти, люди з інвалідністю, діти з інвалідністю та інші), які вимушено переселилися в громади;
  • евакуація з громад, що перебувають під загрозою окупації (у випадках, де оперативно не спрацьовують забезпечені державними та місцевими органами влади можливості);
  • адресна допомога людям або групам людей. Перевага надаватиметься проєктам адресної підтримки людей/груп людей, якщо:

- ця допомога сприятиме не лише короткостроковому розв'язанню проблем, а й закладе основи значущого, сталого покращення на тривалий час;

- до розв'язання проблеми, на що спрямовуватиметься запитувана адресна допомога, долучатимуться ще й інші стейкхолдери з громади.

Прийом проєктних пропозицій за цією грантовою програмою відбувається постійно, починаючи з 1 червня 2022 року, до офіційного завершення, про що буде повідомлено додатково на сайті ІСАР Єднання.

Про результати розгляду заявки ІСАР Єднання повідомляє протягом 3 днів з моменту подачі пропозиції від заявника.

Максимально можлива сума гранту – 300 тис. грн. Мінімальна сума гранту не встановлюється.

Пріоритет надаватиметься проєктам, які меншими ресурсами сприятимуть більшим змінам у якості життя людей/груп/громад, що зазнали впливу війни. Очікується, що сума фінансування більшості проєктів складатиме до 30-100 тис. грн. Обсяг запитуваного фінансування визначає організація-заявник, враховуючи заплановані активності, заходи, тип підтримки, яка надається тощо.

Детально за посиланням

Департамент економічного розвитку
Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини