Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:41:58

Чернігівська митниця ДФС передала історичні цінності до музеїв та бібліотек. ФОТО

23.09.2016   19:42Агенцiя

Старовинні ікони, друковані видання, монети, банкноти та предмети побуту середини позаминулого - початку минулого століття, які були вилучені чернігівськими митниками при спробах їх незаконного переміщення через кордон, віднині отримали постійне місце в українських музейних та бібліотечних закладах.

Згідно рішення Експертно-фондової ради з питань безоплатної передачі вилучених або конфіскованих культурних цінностей, обернених відповідно до закону в дохід держави, Чернігівська митниця ДФС передала старовинний настінний годинник, предмети нумізматики, поштові листівки з видами древнього Чернігова та ікону «Богородиця Тихвинська» (кінець ХІХ – початок ХХ ст.) чотирьом чернігівським музеям, серед яких Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник ім. М.Коцюбинського, Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній», Чернігівський історичний музей ім. В.В. Тарновського, Чернігівський обласний художній музей ім. Г. Галагана. До Чернігівської бібліотеки ім. В.Г. Короленка передали видання 1914 року з популярної математики «В царстве смекалки» Ігнатьєва Є.І., інформація з якого і досі є цікавою для дітей та їх батьків.

Музеї з інших регіонів, а це: Вишгородський історико-культурний заповідник, Білоцерківський краєзнавчий музей, Національний музей історії України у Другій світовій війні: Меморіальний комплекс та Національний музей історії України, також отримали книги, монети, банкноти та набір з шести десертних ложок зі срібла вироблених наприкінці 19 – початку 20 століття (оцінений експертами у 14850 гривень). 

У 2015 році Чернігівською митницею ДФС передано культурних та історичних цінностей на суму 199840 гривень.

Сектор комунікацій відділу організації роботи ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.