Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:23:46

"Обраний Міністерством доходів і зборів шлях - вірний і перспективний",- вважає громадськість Чернігівщини

24.12.2013   08:05

В Головному управлінні Міндоходів у Чернігівській області відбулося засідання “круглого столу», приурочене річниці створення Міністерства.

Процес інтеграції податкової та митної служб в одне відомство був завершений у рекордні терміни – всього за шість місяців. Приміром, в Канаді та Великобританії на це знадобилося довгих три роки.

- Рік роботи у новому форматі – безперечно короткий період, однак сьогодні ми вже можемо говорити про позитивні напрацювання» - зазначив, розпочинаючи спілкування з учасниками зібрання, начальник ГУ Міндоходів у Чернігівській області Андрій Лаврешов. - За одинадцять місяців від нашого регіону до зведеного бюджету надійшло 3,1 млрд. грн., до держбюджету направлено 1,7 млрд., до місцевих бюджетів – 1,4 млрд.грн. На Чернігівщині на разі утримується високий рівень добровільної сплати податків, а саме, 94%. Андрій Лаврешов детально зупинився на створених для платників податків сервісах. Зокрема наголосив, що у 17 податкових інспекціях області відкриті Центри обслуговування платників, де передбачені окремі приміщення для надання адмінпослуг, видачі довідок і дозвільних документів, приймання податкової звітності та вхідної кореспонденції, надання консультацій та роз’яснень. За рік надано близько 150 тисяч послуг, за консультаціями звернулось 745 тисяч громадян. Крім того, максимально електронізований процес адміністрування податків та зборів. З початку року уже безкоштовно видано 36 ,5 тисяч електронних ключів.

Про результати роботи розповів і начальник Чернігівської митниці Міндоходів Олександр Іванов.
- Наша основна мета - створення максимально комфортних умов для перетину кордону громадянами і суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності, - зауважив він. - Чернігівська митниця Міндоходів в поточному році активно проводила заходи із спрощення митних процедур, прискорення митного оформлення та пропуску товарів і громадян через митний кордон України. Завдяки впровадженню автоматизованої системи оцінки ризиків за 11 місяців було зменшено кількість митних оглядів у 1,4 рази.

При митному оформленні чітко витримуються оптимальні часові показники. Так, митне оформлення експортних вантажів в митниці проводиться в середньому за 36 хвилин, імпортованих товарів триває близько 1 години. Транзитні вантажі в прикордонних пунктах пропуску оформлюються в середньому за 13 хвилин.
Розпочата робота в подальшому продовжуватиметься згідно зі стратегічним планом, розробленим Міністерством. Він розрахований на п’ять років і передбачає вдосконалення податкових та митних сервісів, розвиток партнерських стосунків з громадянами та бізнесом, активізацію міжнародної торгівлі. Актуальною залишається боротьба з корупцією і тіньовим сектором економіки.

Свою думку щодо роботи служби висловили представники бізнесу, громадськості, науковці.

Учасники засідання «круглого столу» були одностайні в тому, що обраний шлях вірний і перспективний. Поєднання двох служб дає економічний зиск, ефективнішою стала робота єдиного органу, зменшилося бюрократичних процедур. Все це, звісно, сприяє інвестиційній привабливості держави. А найголовніше - за рік роботи бізнес став почуватися значно комфортніше у спілкуванні з цією державною структурою.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини