Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:48:25

«Із окупованих територій нам потайки передавали фрагменти нашого прапора»

20.10.2022   13:28Агенцiя

У Чернігові встановили новий рекорд України – найбільший в’язаний прапор, і готуються до ще одного рекорду!

У кожній ниточці, у кожному клаптику – тепло рук, тепло душі, прагнення зігріти та захистити, огорнути покровом… Не дивно, що рекордний в’язаний прапор України, до виготовлення якого долучилися майже 350 майстринь зі всієї України та навіть із закордону, у Чернігові презентували саме на світле свято Покрови, 14 жовтня!  

До роботи над прапором долучилися 344 майстрині зі всієї України та з-за кордону, вкладаючи у роботу усю любов свого серця та щиру віру в Перемогу!   

Ось вони, параметри  «рекордсмена»: довжина — 30 м 54 см, ширина — 20 м 20 см.
Але цей рекорд насамперед не про довжину та ширину, а – про тепло, наполегливість та силу сердець, – зазначив представник національного реєстру рекордів України.

 –Разом із майстринями із нашого благодійного фонду «Чарівниці Добра» ми вирішили створити найбільший в’язаний прапор України, зібравши його з фрагментів, сплетених у кожному куточку країни,– каже його організаторка, засновниця благодійного фонду, жителька Чернігова Альона Розумієнко.

Коли тільки-тільки зародилася така думка і я запропонувала нашим дівчатам-в’язальницям, що, мовляв, а давайте зв’яжемо найбільший прапор України, тоді я ще, мабуть, сама не усвідомлювала масштабів цієї акції і те, скільки людей її підтримають! Ідея найбільшого в’язаного прапора в Україні народилася у найважчий для нас усіх час – цієї весни… Перші, найстрашніші тижні облоги Чернігова я була у рідному місті – чоловік одразу записався у ТРО, я ж практично увесь час проводила у підвалі, без світла, води, тепла і усього необхідного, це було дуже страшно… Проте коли сконтактувала із нашими в’язальницями-координаторами Благодійного фонду «Чарівниці добра» по всій Україні, виявилось, що, незважаючи на дуже складні обставини, дівчата, кожна у своєму місті, продовжували роботу: в’язали теплі речі – шапки та шкарпетки для наших хлопців із тероборони та для діток-переселенців. Подумали: хочеться зробити щось спільне, що б надихало та зігрівало – у прямому й переносному значеннях… Вирішили в'язати теплі жовто-сині пледи, а потім подумали, а чому б об’єднати – символічно – докупи їх у стяг, так, як об’єднані та згуртовані нині усі ми, українці… Тисячі маленьких частинок-пазликів, які разом поєднуються у неймовірне полотно, від якого просто захоплює дух! Я сама – родом із  Кавказу, проте завжди із гордістю кажу, що я – українка, і щаслива бути маленькою частинкою нашої великої і незламної країни!

Вирішили, що кожна майстриня, котра захоче долучитися до нашої акції, буде в’язати маленькі жовті або сині квадратики квадратиків розміром 50 на 50 сантиметрів, а потім ми об’єднаємо їх у пледи, а вже пледи – у велике полотно стягу. Так і зробили: майстрині з усіх регіонів України (окрім, на жаль, Криму) в’язали їх упродовж весни-літа, а тоді ми взялися їх збирати та  з’єднувати воєдино – загалом полотно прапора складається із 2400 квадратиків-фрагментів.  

Навіть із тимчасово окупованих територій нам передавали в’язані фрагменти із назвами міст – окупованих, проте нескорених, незломлених! Передавали, ховаючи їх так, аби не побачили окупанти, вив’язуючи свої надії та мрії про скоріше визволення. В’язані фрагменти нам надсилали навіть із Канади, Франції, Італії, Німеччини, Польщіта Швеції! Недаремно акцію в’язання нашого прапора ми назвали «Ми єдині» – це стало уособленням єдності й великої любові до своєї землі! Наше гасло – «Прапор збираємо по шматочку, Україну відбудуємо по цеглині!».

Дуже символічно й те, що загальна довжина ниток, які пішли на виготовлення нашого в’язаного прапора – 700 кілометрів, це як відстань від Чернігова до українського Херсона!

Уже незабаром ми плануємо зважити наше творіння та зафіксувати ще один рекорд України на найважчий прапор, адже він важить понад 200 кг.Після цього розділимо полотно на пледи, частину з яких передамо родинам ВПО та вихованцям дитячих будинків. Ще одну частину пледів ми плануємо продати, а коштивіддати на потреби ЗСУ. А в’язаний прапор із написом «Чернігів» – уже значно менших розмірів –залишимо у нашому місті як пам'ять про нашу символічну акцію.

Радіємо, що багато небайдужих добродіїв підтримали нашу ініціативу, а магазини пряжі відгукнулися і допомогли нам із матеріалами. Із простором добра Goodacityнас поєднує багаторічна дружба та співпраця – і дякую задопомогу із грамотами для наших майстринь!  

Для нас встановлення рекорду України не було самоціллю, хотілося насамперед  показати, які ми сильні, коли об’єднані, як багато у нас тепла і серця! Наш жовто-синій прапор – символ нашої майбутньої Перемоги, і в’яжучи його, ниточка за ниткою, петля до петлі, ми відчували, що в’яжемо нашу Перемогу!




Фото надані Альоною Розумієнко

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини