Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 05:11:08

Національний заповідник "Чернігів стародавній" запрошує на оригінальну виставку "Подарунок на пам’ять"

29.06.2021   15:10Агенцiя

У Колегіумі, на Валу, розпочала роботу виставка «Подарунок на пам’ять». В експозиції представлено близько шістдесяти мистецьких творів подарованих Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній».

Серед них: картини, ікони, фрагменти дерев’яного різьблення, вироби з глини. Частина музейних предметів, подарованих заповіднику відомими художниками у рамках виставкової програми, яка діє вже кілька десятиліть. В експозиції також представлені і експонати, передані колекціонерами та поціновувачами старовини з Чернігова та області.

Зокрема, на виставці презентуються: вишита ікона майстрині Агнеси Ляшенко «Богордиця Рудненська» (1997 р.); картина художника Юрія Сидорова «Соборна площа у Чернігова», кілька етюдів видатного майстра архітектурного пейзажу Юрія Химича, гравюра Анатолія Мантули «Мадонна з немовлям», картина чернігівського художника Володимира Наталушка «П’ятницька церква у Чернігові» (2012 р.).

В експозиції представлені також і цінні фрагменти дерев’яного різьблення, зокрема, надвіконний сандрик з оздоблення чернігівського будинку кін. ХІХ – поч. ХХ ст., вул. Святомиколаївська, 7. Його передав Станіслав  Іващенко – керівник проєкту «Дерев’яне мереживо Чернігова».

Сергій Черняков, «Чернігів стародавній»

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.