Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:24:26

Туризм це постійний бізнес-процес та перспективна галузь економіки

30.07.2020   12:13Агенцiя

Про це говорили 28 липня, на експертній зустрічі у пресцентрі "Чернігівський вибір». В обговоренні взяли участь представники влади, експерти в сфері індустрії гостинності й туризму.

- На сьогодні туризм може стати одним з пріоритетних напрямків розвитку області. Адже Чернігівщина має великий історичний потенціал та багату культурну спадщину. Це можна з користю використати, коли в умовах поширення пандемії коронавірусу, багато українців обирають саме внутрішній туризм, - зазначив Юрій Паперний, модератор обговорення.

Учасники обговорення дійшли висновку, що туризм — це галузь, яка при раціональному вкладанні коштів приносить прибуток. Але, для того, щоб ця сфера стала драйвером для економічного розвитку крім культурних, заповідних чи релігійних об'єктів, важливо враховувати транспортну розв'язки, наявність готельно-ресторанних послуг та зручний сервіс.

- Чернігівська облдержадміністрація активно сприяє організації та розвитку туристичної сфери, популяризує область серед українських туристів та іноземців. Працює оновлений туристичний портал Чернігівщини https://chernihivregion.travel/pro-oblast, де зібрана інформація про цікаві місця області. У рамках державної програми «туристичні магніти» відзнято 5 відеопрезентацій про найбільші туристичні об’єкти. На наше запрошення іноземні блогери створили відео, у якому розповідають про Чернігівщину своїм підписникам, - розповів Павло Веселов, в.о. директора Департаменту культури і туризму Чернігівської ОДА.

За його словами, департамент розробив контент-план та працює з пошуковими системами. Інформацію про туристичні об’єкти Чернігівщини розмістили на порталі Zruchno.travel, який є популярним серед шукачів мандрів.  А хештеги #мандруйУкраїною, #мандруйЧернігівщиною стають все більш популярними серед користувачів соціальних мереж.

Але історико-культурні пам’ятки Чернігівщини, як і більшість в Україні, вимагають значних грошей. Саме тому На рівні області затверджено Програму реставрації пам’яток архітектури національного значення на 2020-2022 роки. Вона включає відновлення пам’яток архітектури національного значення.
Зокрема, до переліку об’єктів увійшли: тріумфальна арка у Новгород-Сіверському, Георгіївська церква у Седневі, Іванівська церква в Ніжині, Палац з двома флігелями у селищі Качанівка, головний будинок, кам’яниця та флігель у садибі «Покорщина» у Козельці.

– Практично всі історичні пам’ятки потребують великих фінансових вкладень, – повідомив Павло Веселов.

Потребує поліпшення транспортне сполучення між Чернігівською областю та іншими регіонами. В області працюють над відновленням доріг, в тому числі і місцевих, в рамках програми «Велике будівництво», оновлюють туристичні знаки на автошляхах державного значення.

Анна Романова, виконавча директорка Асоціації гостинності України, підкреслила, що цього року держава як ніколи сприяє розвитку туризму в Україні. Про це свідчить програма «туристичні магніти», яку у червні  цього року анонсував Президент України Володимир Зеленський.

 – Звичайно, туризм – це не тільки об’єкти або історично-культурні пам’ятки, це завжди комплекс заходів. Також важливою складовою є інформаційна та промо- компанія, – прокоментувала Анна Романова. І додала, що збільшенню потоку туристів сприятиме нещодавно підписаний Президентом безвіз із Китаєм.

Ще одним, на її думку, перспективним туристичним напрямком для регіону може стати медичний туризм: вже третій рік поспіль Чернігівський онкоцентр входить до Міжнародної асоціації медичного туризму.

На думку Юрія Ткача, директора Чернігівського обласного художнього музею імені Г. Галагана, одним із напрямків розвитку музеїв є конференц-туризм. Тому зараз у очолюваному ним закладі ремонтують залу на 100 місць та оформлюють її в історичному стилі. Також декілька меншого розміру оформлюють у сучасному стилі.

Усі присутні погодились з думкою, що необхідно проводити статистичний збір інформації про туристів, таким чином визначати ефективність програми розвитку туризму регіону. Для прикладу, у Львові  запроваджено Туристичний барометр.

Отже, Чернігівська область може бути цікавою для туристів, як місцевих так і гостей нашої країни. Для розвитку туристичної галузі та індустрії гостинності важливою стає співпраця влади, бізнесу та громади. Адже, туристичні послуги – це можливість для створення нових  робочих місць, запуску нових проектів та розвиток гастро-культурно-мистецьких ініціатив.

Пресцентр "Чернігівський вибір"

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини