Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:16:20

"Веселі музики" - учасники проекту "камерний абонемент"

21.10.2019   08:21Агенцiя

Майже чотири десятиліття на сцені фольклорний ансамбль «Веселі музики» Національної філармонії України – камерно-вокальний колектив, який за роки свого існування став одним з найпопулярніших виконавців народної музики.

Ансамбль, в якому з часу заснування у 1981 році працюють заслужені артисти України Павло Бугар (народні духові інструменти, спів), Юрій Різоль (ударні інструменти, спів), Сергій Хитряков (баян, акордеон, спів), Олександр Чух (контрабас, спів), а з 2010 року - лауреат міжнародних конкурсів Валерій Голуб (скрипка, спів), добре відомий любителям народного музичного мистецтва не тільки в Україні: успішними були гастролі колективу у Великій Британії, Австрії, Бельгії, Болгарії, Нідерландах, Іспанії, Греції, Німеччині, Сполучених Штатах Америки, Франції, Чехії, Словаччині, Польщі, Фінляндії… Фестивальна географія «Веселих музик» - від США до Узбекистану.

19 жовтня фольклорний ансамбль разом з солісткою Національної філармонії, лауреатом всеукраїнських на міжнародних конкурсів Тетяною Школьною з успіхом взяв участь у творчому проєкті «Камерний абонемент» Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. На думку автора та ведучого проекту - заслуженого діяча мистецтв України, мистецтвознавця Олега Васюти, значення колективу для розвитку духовності України просто колосальне. «Це справжній український мистецький колектив», - каже пан Олег.

Музиканти представили чернігівським глядачам програму, в яку увійшли українські народні пісні в обробці художнього керівника «Веселих музик» Сергія Хитрякова, такі відомі композиції як «Чардаш» Вітторіо Монті , «Гуцулка Ксеня» Ярослава Барнича і Романа Савицького та багато інших творів, іскрометне виконання яких викликало справжнє захоплення у публіки, повідомляє прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини