Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:05:14

Академічний народний хор запросив до весни

02.03.2019   09:51Агенцiя

Запальними піснями та танцями, як це водиться в Україні, разом з глядачами проводжав зиму та зустрічав весну Академічний народного хор (художній керівник та головний диригент, заслужений діяч мистецтв України Володимир Коцур).


28 лютого зі сцени Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм лунали веснянки, народні пісні, оркестрові номери та вокально-хореографічні композиції в обробці Анатолія Пашкевича, Володимира Коцура, Тетяни Олійник та Віктора Захарченка. Оркестровка - Лариси Падій та Олега Ніколаєнка. Танцювальні номери представив театр танцю “ЕКВАТОР” (хореографія Віктора Войникова).

Як розповів художній керівник та головний диригент хору Володимир Коцур, до концертної програми увійшли як нові номери, так і постановки із золотого фонду Академічного народного хору, якому у цьому році виповнюється 35 років. Глядачі були приємно вражені виконанням пісенних і танцювальних номерів, сюжетним наповненням програми та режисерськими знахідками.
- Джерело народної творчості неосяжне, адже нашій культурі тисячі років. Ми ж ставимо собі за мету передати її енергетику, її життєвий заряд майбутнім поколінням: діти, онуки, правнуки мають, в тому числі - і від нас, отримати у спадок українську пісню, український танець, українську музику. В принципі, це завдання кожного народного колективу.
Ми завжди починаємо і закінчуємо свій виступ з пісень, які прославляють нашу землю, наш нарід, -  розповів Володимир Коцур.

За його словами, в представленій програмі немало творів авторів, які зробили просто неоціненний внесок в розвиток національної культури. Йдеться про такі імена як Петро Процько (засновник Академічного народного хору Чернігівського обласного філармонійного центру), Анатолій Іванов, Олександр Садник, Анатолій Пашкевич... - Їх твори знають і співають по всій Україна і далеко за її межами. Наприклад, пісні Анатолія Пашкевича “Мамина вишня”, “Степом, степом...” Вони писалися саме для Чернігівського народного хору. Звичайно ж, нам хотілося б зберегти всі ці постановки в пам'яті людей і ми це робимо, – наголошує керівник хору.

Музично-театралізована зустріч весни на головній концертній сцені Чернігова завершилася. Та глядачі ще довго стоячи аплодисментами дякували артистам за подароване свято народного мистецтва. А це значить, що у Академічного народного хору попереду буде багато зустрічей з улюбленою публікою і ще немало цікавих проектів.


Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини