Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:01:02

На Чернігівщині розпочався кінофестиваль пам'яті режисера Кантера

30.06.2018   09:58

"Леонід попросив нас усіх зібратися на кінокемпі без нього і провести дуже світлий позитивний фестиваль", - розповіла організатор.

У Чернігівській області на мистецькому хуторі Обирок сьогодні розпочався кінофестиваль "Кіносарай", присвячений пам'яті режисера Леоніда Кантера.

Як повідомила організатор заходу Катерина Мізина, фестиваль триватиме до 2 липня.

"Цього літа фестиваль є особливим. З нами немає Леоніда Кантера. Леонід попросив нас усіх зібратися на кінокемпі без нього і провести дуже світлий позитивний фестиваль. Тож усі, хто любив Леоніда та його “країну мрій” Обирок, приїхали 29 червня - 1 липня зустрітися та радісними спогадами і хорошим кіно згадати найкращого документаліста і продюсера України", - зазначила вона.

Для учасників фестивалю передбачається проживання у наметах та перегляд кінострічок у "кіносараї". Крім того, у "Кіносараї" на Обирку не сидять на стільцях і не їдять попкорн - глядачі сидять або лежать на запашному сіні і дивляться фільми на великому екрані".

У програмі фестивалю - перегляд українських фільмів "Припутні", "Жива ватра", "Стрімголов".

Також будуть демонструватися стрічки, присвячені Леоніду Кантера та ув'язненому у Росії режисеру Олегу Сенцову. Кожен ранок у рамках фестивалю розпочинатиметься запливом уздовж Полковничого озера та із занять йогою.

Гостем фестиваля є репер із Чилі Ser y Ester. Як уточнила Мізина, на кінофестиваль зібралися близько 150 учасників.

За інформацією організаторів, фестиваль і стане прощанням із режисером Кантером, який 4 червня здійснив самогубство на хуторі Обирок.
 
https://www.unian.ua/tourism/news/10170221-na-chernigivshchini-rozpochavsya-kinofestival-pam-yati-rezhisera-kantera.html

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.