Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 10:23:53

Відбулися "Стрітенські поетичні читання"

17.02.2018   11:50Агенцiя

16 лютого кінолекційна зала літературно-меморіального музею-заповідника була заповнена вщерть. Цього дня Чернігівська обласна організація Національної спілки письменників України, яку очолює Ганна Арсенич-Баран, презентувала в музеї свій новий мистецький проект – «Стрітенські поетичні читання».

Це була перша така зустріч. А в планах – зробити лютневі зібрання любителів поезії щорічними.

До участі в проекті запрошували всіх, хто любить поезію: кому подобається її слухати або читати і хто сам пише вірші. Охочих прочитати поезію було чимало – від зовсім юних і до сивочолих. Читали поетичні твори і відомі письменники, і обдарована молодь – учні чернігівських шкіл.

Відкривав читання своїм виступом гурт «Калита» Міського будинку культури. Вони представили фольклорне дійство до Масниці.

Виступали і учасники літературної студії ЗОШ №20, заступник голови НСПУ Олександр Гордон, зачитували вірші письменниці Ліна Ланська, Тетяна Матюшкіна, продовжувачка традицій літературної студії при газеті «Гарт» Олена Мамчич, чернігівська поетеса Ірина Кулаковська та багато-багато інших. Завітали на «Стрітенські читання» і співак Микола Морозов та піаніст Іван Савченко, гітаристка і виконавиця пісень Анастасія Коваленко.

Вечір вийшов напрочуд теплим і душевним, адже тут читали поезії про любов та про щастя, про людські проблеми та переживання.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.