Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:05:32

Відбулося погашення конвертів і поштівок

15.07.2017   19:13

14 липня в смт Олишівка відбулось погашення конвертів й і поштівок, присвячених 50-річчю встановлення в селищі пам"ятника Гетьману України Богдану Хмельницькому (імовірно, типовий монумент виготовлено у Київських мистецьких майстернях, за проектом відомого українського кінорежисера й скульптора Івана Кавалерідзе) та 150-річчю уродженця Олишівки, генерал -хорунжего Військово-Морського флоту Української Народної Республіки Володимира Олександровича Савченка-Більського.

Сувенірна туристично-поштова продукція випущена тиражем у 50 примірників, кошами небайдужих до історії Чернігівщини краєзнавців.
При погашенні у місцевому поштовому відділенні конвертів і поштівок, присвячених Володлимиру Савченку-Більському використовувались стандартні поштові марки "Фрегат "Гетьман Сагайдачний" та "100 років Української революції 1917-21рр." й каше-віньєтка у вигляді  марок Підпільної пошти України 1951 та 1958 рр., присвячених підняттю на кораблях Чорноморського флоту українського військово-морського прапора.

До заслуг місцевої територіальної громади, та її голови особисто, слід зазначити,  що пам"ятник Богдану Хмельницькому  приведений у належний вигляд, постамент набув нового, сучасного вигляду.

А от монументу  відомому земляку, який стояв біля витоків відродження Українського Чорноморського військово-морського флоту,при наяваності багатьох інших памятників у Олишівці, в селищі досі немає. Вочевидь, справа за благодійниками, які залюблені у місцеву історію та прагнуть залишити пам"ять про неї для нащадків.


Краєзнавець, член Чернігівської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, Ярослав Волерт

Останні новини Чернігівщини

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей