Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 07:53:38

"Жінки-матері нашого народу"

17.05.2017   08:07

До Дня матері в читальному залі центральної міської бібліотеки пройшов літературний вечір «Жінка, і пісня, і любов».

З історією цього свята нас ознайомила бібліотекар дорослого абонементу Людмила Конопля-Носач.

Цікаво, що ініціатива створення нової святкової дати належала американці Анні Джарвіс, яка захотіла увічнити пам’ять про власну матір. Українська діаспора в Канаді  ще у 1929 році відзначила цей день. Почали його святкувати і у нас, але у 1939 році заборонили. 
І тільки після здобуття незалежності в Україну повернулося це чудове свято.

Неможливо заборонити народу вшановувати матерів. З нагоди Дня матері відбулася презентація нової книжки-збірки патріотичної поезії «Сльози України» члена клубу «Літературна вітальня» Валентини Нестеренко. Вона теж мама. Має сина-спеціаліста по комп’ютерам та доньку-економіста і менеджера. Валентина Володимирівна працювала завідуючою поштового відділення у с. Буди Ічнянського району. Чоловік її- учасник бойових дій та АТО.

Поетеса підготувала слайд-шоу, в якому розповіла про себе. Писати вона стала не так давно. Та вже має поетичні збірки «Життя-спогади», «Чотири пори року». Сьогодні вона презентує нову-«Сльози України. Поетеса не минає політичні теми. У неї є вірші про Євромайдан, на якому її дорослі діти відстоювали європейське майбутнє власної країни. Багато творів про війну на Донбасі, АТО. Вона дуже хоче бачити Україну самостійною й щасливою країною. І не розуміє, чому все повернулося проти людей. Скільки ще молоді ми загубимо у так званому АТО? Такого тяжкого життя українці ще не мали. Зараз в розробці у Валентини Володимирівни нова книжка «Україна моя-доля моя».
 
З новонародженою збіркою «Сльози України» Валентину Нестеренко вітали колеги по перу, працівники бібліотеки, голова Спілки афганців Ступак А.М. Наша гостя з Іспанії Людмила Герасименко виступила з музичним номером-виконала під гітару популярні пісні іспанською та французькою мовами. А потім всі згадали українські народні пісні. Не можна забувати власне коріння.


Н. Старінко, бібліотекар Ніжинської ЦБС

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.