Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 21:21:08

"Так буває у дні війни" — фотовиставка про кохання на фронті. ВІДЕО

06.05.2017   10:36Агенцiя

Тема кохання на війні у радянські часи не надто афішувалася. На передньому плані – подвиг солдата або ж горе матері та вдови. Але ж попри кулі та бомби, люди жили, любили, дітей народжували. Торжество життя над смертю та тріумф любові спробував показати фотохудожник із Прилук Віктор Молодий. Фотовиставка його світлин «Так буває у дні війни» відкрилась в обласній бібліотеці імені Короленка.

«Так буває в дні війни» — фотовиставку із такою назвою до Чернігова привіз прилуцький фотохудожник Віктор Молодий. Тема воєнна — Друга світова, проте на 17 світлинах у центрі уваги не бойові дії, а кохання двох молодих людей.

Віктор Молодий, фотограф: «Дідусь рідний, дядько двоюрідний воювали, і хотілося таки (і нинішні часи буремні) зробить таку тематику, щоб вона показала, що продовжується життя. І переможе таки кохання і життя».

Ніна Горбань, бібліотекар Прилуцької міської бібліотеки: «Коли ми зробили виставку у нас в бібліотеці, то одна із прилучан прийшла і просто застигла. Вона каже, ви знаєте, я в цій історії побачила історію своїх батьків. І розказала історію про те, як її мама була медичною сестрою, як вона витягла з поля бою свого майбутнього чоловіка, як вона його виходила на війні, а потім так сталось, що фронти їхні розійшлись, на війні вони більше не зустрілися. Вони все таки знайшли один одного і в 1947 році одружилися».

Фотографії не історичні, це постановка, герої фотозйомки – звичайні прилучани, вони не актори і не пара. А от реквізити, використані, під час фотозйомки, — справжні історичні експонати (наприклад, фронтова міна, знайдена під час смоленських розкопок).

Ніна Горбань, бібліотекар Прилуцької міської бібліотеки: «Предмети військової пори: і той самий мішок, і міна, і патефон, і лампи, і кружка військова, і чайник цієї доби. Вони справжні, вони тримають на собі відбиток того часу».

Уявити, яким було кохання на фронті у часи Другої світової, відвідувачі бібліотеки імені Короленка зможуть близько місяця.

   

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.