Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 22:19:43

Майстер-клас з виготовлення квітки маку – символу Дням пам’яті та примирення і Дню Перемоги

06.05.2016   13:03Агенцiя

5 травня в Чернігівському обласному художньому музеї ім.Григорія Галагана пройшов майстер-клас з виготовлення квітки маку – символу Дням пам’яті та примирення і Дня Перемоги.

Його провела для дітей військовослужбовців Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України співробітник магазину-студії «Макошь» Оксана Ральченко.

Про те, що червоний мак є символом пам’яті жертв Першої та Другої світових воєн у Європі, розповіла дітям заступник директора музею Олена Пономаревська. Вона відмітила, що Європа і Україна зокрема, зазнали величезних втрат у боротьбі з нацизмом та фашизмом. А для нас, українців, ця квітка ще з козацьких часів була символом пролитої у боях козацької крові, тому не раз оспівана у народних піснях та думах. У зв’язку з трагічними подіями останніх років ми трактуємо її й як символ пам’яті загиблих у війні на Сході нашої країни.

Діти з цікавістю слухали розповідь і виготовляли маки. Завершенням заходу став перегляд виставки живопису «Свідки тих подій», присвяченої Дням пам’яті та примирення і Дню перемоги. Старший науковий співробітник музею Олена Ісаченко, куратор виставки, розповіла дітям про чернігівських художників – учасників Другої світової війни, Анатолія Шкурка, Андрія Мордовця, Петра Басанця, Олександра Снопка, Михайла Прокопюка, чиї твори представлені в експозиції. Зворушливим моментом стало прикріплення дітьми до портретів власноручно виготовлених маків.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.